EUR: 326,54 Ft
CHF: 300,12 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Tech

Unokáink már robotokkal szexelhetnek

Robotszex /Fotó: Videogrebb - YoutubeA technológia rohamos fejlődésével a szexipar is egyre több élvezeti lehetőséget biztosít azok számára, akik szívesen vonnak be némi extrát vágyaik maradéktalan kielégítésére.

Nagyon úgy tűnik, hogy lassan lejár a vibrátorok, a guminők és más egyéb „hagyományos” szexuális kiegészítők kora, ugyanis a folyamatosan fejlődő mesterséges intelligencia és az ezzel párosuló robotipar olyan lehetőségeket biztosít az erotika szerelmeseinek, amelyek majdhogynem kiváltják a hús-vér partner szerepét.


Egy kutatókból és tudósokból álló csoport meggyőződése, hogy ennek vannak előnyei is. Állítják, hogy sokkal kevesebb lesz a megcsalás, ráadásul a robotokkal való szex nagymértékben javíthatja az emberiség szexuális kultúráját, arról nem is beszélve, hogy ezzel az emberi kapcsolatok is javulni fognak. Többé nem lesznek megcsalt férjek és feleségek, ugyanis az emberekre egyre inkább hasonlító szexrobotok megjelenése a minimumra fogja csökkenteni a párok közötti hűtlenséget. A kutatás mintha csak azt sugallná, hogy a humanoid szexbabákkal történő félrelépés nem számít megcsalásnak. Ezt a feltételezést egy felméréssel is alá tudják támasztani. Kérdőíves megkérdezés során több száz ember véleményét gyűjtötték be, hogy bánnák-e, ha párjuk robottal bújna ágyba. Meglepő, de a válaszadók 75 százaléka egyáltalán nem bánná, ha egy robottal lépne félre a kedvese.

A szexuális felvilágosításban is nagy szerepet vállalhatnak a jövőben a humanoidok, ráadásul gátlásaink leküzdésében is igen nagy segítséget nyújthatnak, arról nem is beszélve, hogy olyan dolgokat élhetünk át, amelyek csak a legmerészebb álmainkban léteznek.


Újgenerációs szexbaba készül /Fotó: Twitter

Újgenerációs szexbaba készül /Fotó: Twitter

A mérlegnek természetesen van egy másik serpenyője is. Többen etikátlannak és embertelennek tartják az effajta élvezeteket, mi több, a mesterséges intelligencia fejlődése felveti a kérdést, hogy mi van akkor, ha a gép az ember ellen fordul. Igaz, ez még a távoli jövő, ilyen jellegű tapasztalatokkal senki sem rendelkezik. Ez a tábor teljes mértékben az ellenkezőjét állítja, mint a kutatók. Sokan attól tartanak, hogy az ilyen jellegű szexuális kapcsolatok eltorzítják az emberek személyiségét, teljesen kikopik az udvarlás és az ismerkedés varázslatos kihívása. Azt pedig, hogy ezek a robotok javítanák az emberi és testi kapcsolatokat, egyenesen marhaságnak nevezték.

A téma egyre nagyobb aktualitását az is jelzi, hogy Hollywood egyre több ilyen jellegű filmet és sorozatot készít, mintha csak a nem is oly távoli jövőre szeretne minket felkészíteni. Az utóbbi évek talán legjobb két ilyen alkotása az Ex Machina és a Westworld, amelyek azt hivatottak bemutatni, hogy milyen testi és lelki veszélyeket, esetleg előnyöket biztosíthat egy robotszerető.

Exmachina /Fotó: Youtube

Exmachina /Fotó: Youtube

Alex Garland humanoidja tökéletesen megmutatja, hogy idővel – ha a mesterséges intelligencia képes lesz olyan döntéseket hozni, amelyekkel a saját érdekeit szolgálja – mekkora bajba kerülhet az emberiség. A rendező zseniális módon tárja elénk, amint az Ex Machina játszi könnyedséggel manipulálja a férfiak lelkivilágát.

Az HBO nemrégen indult sorozata, a Westworld egy másik oldalról mutatja be az ember és robot kapcsolatát. A science-fiction a western és az akciófilm elemeit ötvözi a mesterséges értelem hajnalán. A bűnbeesés evolúcióját olyan emberekkel mutatja be, akik egy kalandparkba zárva legsötétebb vágyaikat élhetik ki android társaikon. Itt is, mint minden esetben, kiderül, hogy veszélyes a robotokkal újat húzni, hiszen elég egy végzetes hiba, és elszabadul a pokol.

Westworld /Fotó: Youtube

Westworld /Fotó: Youtube

Egy mesterséges intelligenciával foglalkozó cég szerint harminc év múlva mindennapos dolog lesz, hogy emberek robotokkal létesítenek szexuális kapcsolatot. Addigra eléri a technika azt a szintet, hogy szinte semmi különbség nem lesz ember és gép közt. A fejlődés megállíthatatlan, szóval hamarosan akár akarjuk, akár nem, a szexualitás ezen fajtája mindennapi életünk részét fogja képezni. Természetesen csak akkor, ha mi is akarjuk. Ember vagy gép? A választás rajtunk áll.

Tudta?

A mesterséges intelligencia napjainkban már elérte azt a szintet, hogy több robot is simán átment a Turing-teszten. Hogy pontosan mi ez a teszt? Alan Turing 1950-ben vetette fel a kísérlet koncepcióját, ami arra hivatott, hogy egy adott gépezetről megállapítsa, képes-e olyan válaszokat adni, mint az ember. Ez a mesterséges intelligencia hajnalán felvetett ötlet jelentős mértékben hozzájárult a gondolkodó gépezet ősi mítoszának újbóli felelevenítéséhez a számítástechnika korában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

    Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok

    Okostelefonra költözhetnek az ügyfélszolgálatok, az eddig papíron zajló, döntően személyes megjelenést igénylő ügyintézést átterelve a digitális térbe – hívta fel a figyelmet a Netlock hitelesítésszolgáltató közleményében.

  • Az űrbe megy Fedor, a robot

    Az űrbe megy Fedor, a robot

    A Roszkozmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség honlapján adott közre egy képet a FEDOR (Final Experimental Demonstration Research) nevű humanoid robotról, amelyet tesztelnek a kazahsztáni Bajkonurban működő orosz űrközpontban 2019.