EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Külföld

V4-es turisztikai csúcs Varsóban

Február 14–15-én a lengyel főváros adott otthont a V4 országok  turisztikai csúcstalálkozójának. A találkozó első napján a marketingvezetők az éves tervekről  egyeztettek, majd a turisztikai állami vezetők erősítették meg szándékukat a 2017-re szóló közös  marketingterv teljesítésére.

A találkozón a magyar turizmusirányítást képviselő Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség  általános vezérigazgató-helyettese a partnerség fontosságát hangsúlyozva elmondta, hogy immár  mindhárom V4 tagállam szerepel Magyarország tíz fő küldőországának rangsorában.


A 2016-os  adatok alapján a vendégéjszakák kétszámjegyű növekedésével Csehország a negyedik, Lengyelország,  két hellyel előrelépve, az ötödik helyre került. Szlovákia pedig hónapról hónapra 20 százalék körüli  növekedést produkálva a tizedik lett a listán, kiszorítva onnan a hagyományosan ezt a pozíciót  elfoglaló Hollandiát.

A V4 országok 2017. évi turisztikai marketingtervét magyar részről Boros Emese, a Magyar Turisztikai  Ügynökség külügyi és külgazdasági főtanácsadója írta alá. A közös marketing főbb célpiacai idén az  Amerikai Egyesült Államok, Oroszország és a volt FÁK országok, valamint Kína lesznek. Az  együttműködés országai a potenciális turisták elérése érdekében egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek  arra, hogy a fiatalabb korosztályt innovatív marketing eszközökkel (pl. közösségi média kampánnyal)  érjék el.


A magyar turizmus újabb, 2016-os rekordévének eredményeiben vitathatatlan szerepe van a V4-es  együttműködésnek, amelynek célpiacai közül a Kínából, az Indiából és a Koreai Köztársaságból érkező  turistaforgalom bővült a legdinamikusabban a tavalyi évben.  A találkozón szó esett arról, hogy 2017 októberében a Kínával együttműködésben álló 16 kelet- és  közép-európai (KKE) ország lehet a Makaóban megrendezésre kerülő 6. Global Tourism Economic  Forum (GTEF) díszvendége, amely kiváló alkalmat teremt a régió bemutatkozására.

Az esemény előkészítéseként a budapesti székhelyű Turisztikai Koordinációs Központ (TCC) egy Kína-  KKE találkozót szervez a berlini magyar nagykövetségen, a március 8-12. között zajló ITB Berlin  turisztikai vásárra időzítve. A tervek szerint az eseményen a 16 ország tájékoztatást kap majd a GTEF  szervezőitől, illetve lehetőség nyílik a díszvendégséggel kapcsolatos egyeztetésre.  Az idei év különösen fontos a magyar partner számára, hiszen 2017 júliusában átveszi a V4 soros  elnökségét Lengyelországtól.  A képen Dawid Lasek (turizmusért felelős helyettes államtitkár, Sport és Turisztikai Minisztérium,  Lengyelország) Princzinger Péter (általános vezérigazgató-helyettes, Magyar Turisztikai Ügynökség),  Peter Durcek (turizmusért felelős államtitkár, Közlekedési és Építési Minisztérium, Szlovákia) és Klara  Dostalova (turizmusért felelős miniszterhelyettes, Regionális Fejlesztések Minisztériuma, Cseh  Köztársaság).

A turizmus 2003 óta sikeres területe a Magyarország számára stratégiai fontosságú visegrádi  együttműködésnek. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia turisztikai  együttműködésének fő célja, hogy összehangolt munkával és a rendelkezésre álló források  egyesítésével közösen népszerűsítsék a közép-európai régió turisztikai kínálatát mind szélesebb  körben, elsősorban a tengerentúli piacokon. A külpiaci eredmények mellett a V4-ek egyre élénkebb  egymás közötti turistaforgalma is rámutat a régiós együttműködés fontosságára, amely a stabilitást  tükrözi akkor, amikor a biztonság mindinkább felértékelődik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.