EUR: 326,26 Ft
CHF: 288,90 Ft
2019. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Extra

Vallott a Teréz körúti robbantó: Én készítettem a bombát!

Én készítettem a bombát – ezt vallotta tegnap P. László, aki azt is elismerte, hogy ő robbantott tavaly szeptemberben a Teréz körúton. Állítása szerint a két súlyos sebesülést szenvedett rendőrt nem ismerte.

Elismerte a Teréz körúti merénylet gyanúsítottja, hogy ő robbantott, de nem azzal a céllal, hogy bárkit is megöljön – mondta el a PestiSrácok.hu-nak a 23 éves férfi ügyvédje a hétfői kihallgatás szünetében. Azt egyelőre továbbra sem tudni, mi lehetett a támadás indítéka. Brunner Tamás ügyvéd elárulta, ügyfele arról is tájékoztatta az ügyészséget, hogy a bombát ő maga készítette. A helyszínt is ő választotta ki, de nem volt bűntársa, a megsebesült rendőröket nem ismerte személyesen és állítólag a rendőrséggel sem volt problémája.


Mint ismert, a robbantásban két rendőr súlyosan megsebesült, egyikük életveszélyesen. Hosszú ideig tart még a felépülésük, nemrég pedig jótékonysági koncertet szerveztek a tiszteletükre. Szabina és László könnyekig meghatódott az összefogást látva. Korábban Szabina édesanyja, Katalin is nyilatkozott a Lokálnak, ugyanis mindennél jobban szeretné tudni, hogy pontosan mi történt.
– Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk – mondta Katalin.

Idősebb P. László a Lokáltól értesült arról, hogy fia tegnap beismerte: ő gyártotta a bombát, ő robbantott a Teréz körúti kapualjban és a merényletben nem voltak társai. A megdöbbent apa nem kívánta kommentálni mindezt, csak annyit mondott: fia nem az az ember, aki más életére tör, talán a fogságban kényszeríthették arra, hogy azt mondja, amit az hatóság hallani akar. Mint mondta, túl sok az ügyben az ellentmondás, gyanúsnak találja mindazt, ami az elmúlt héten történt. Továbbra is hisz a fia ártatlanságában, ha majd személyesen tőle hallja, hogy ő a Teréz körúti merénylő, akkor elhiszi.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lovasi: Annyira hülye vagyok

  Lovasi: Annyira hülye vagyok

  Két rendőr sérült meg abban a balesetben, amit Lovasi András okozott március 27-én Budapesten. Az énekest a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki az ügyben.

 • Tóth Vera: Imádkozom Gabi babájáért

  Tóth Vera: Imádkozom Gabi babájáért

  Óriási a boldogság Tóth Vera családjában, amellett ugyanis, hogy húga, Gabi babát vár, az ő magánélete is a lehető legjobban alakul, párjával, Zolival remekül kiegészítik egymást.

 • Londoni magánkórházban született Harry és Meghan gyermeke

  Londoni magánkórházban született Harry és Meghan gyermeke

  Az egyik londoni magánkórházban született Harry herceg és Meghan hercegnő kisfia. A brit uralkodó múlt hétfőn világra jött nyolcadik dédunokájának születési helye csak pénteken, a kisfiú születési anyakönyvi kivonatának kiállítása és közzététele után derült ki.