2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb XIII.kerület

Vancsa Miklós lett az ország legjobb sportvezetője

Nagy elismerés a Vasas vezetőinek, hogy a labdarúgóklubok tulajdonosai után a mindig kritikus sportújságírók is Vancsa Miklóst, az egyesület ügyvezető igazgatóját választották Magyarország legjobb klubvezetőjének. Az egykori középpályásból lett sportvezető szerint ez nemcsak az ő, hanem az egész csapat sikere.

Vancsa Miklós 1986-ban játszott először az NB I-ben: a Debrecen színeiben a Honvéd ellen lépett pályára. Pályafutása során megfordult az MTK-ban, a Csepelben és a Videotonban is, összesen 293 mérkőzésen lépett pályára az élvonalban. Pályafutása után rögtön sportvezetőként kezdett el dolgozni,  előbb a Jámbor János által támogatott Kecskemétnél lett ügyvezető igazgató, majd egy egri kitérő után több mint tíz éve a Vasas sikeréért dolgoznak mindketten.


Vancsa Miklós szerint a siker egyik kulcsa, hogy odafigyelnek a ehetséges magyar játékosokra – mint például Hangya Szilveszterre (Fotó:vasasfc.hu)

– Nem nagy szavak, hogy valóban megtiszteltetés ez az díj, hiszen tudjuk, hogy az újságírók igencsak kritikusak a magyar futballal kapcsolatban – mondta lapunknak Vancsa Miklós. – Azt hiszem, ez az elismerés nem egy év, hanem az elmúlt évek munkájának köszönhető. Annak, amit például az elmúlt három évben véghez vittünk a Vasasnál. De ez a siker nem csak az én érdemem, ebben benne van Ádám Martin kapásgólja és Jámbor János támogatása is.

Vancsa Miklós hozzátette, talán azért is őt választották a legjobb klubvezetőnek, mert immár évek óta tudatosan építik be a csapatba a fiatal magyar tehetségeket, és melléjük jól választottak rutinos játékosokat, légiósokat.


– Ez a folyamat a jövőben sem szakad meg, folyamatosan figyeljük a honi tehetségeket. Már a 2000-es korosztályt is nézzük, és aki méltó arra, hogy a piros-kék mezt viselje, azt megpróbáljuk a klubhoz csábítani. Persze mindenki tudja, hogy csak fiatalokkal nem lehet sikert elérni, kellenek a rutinos rókák, sőt a légiósok is. Nálunk alapszabály, hogy csak olyan külföldi kerülhet a klubhoz, aki tolni tudja a csapat szekerét. Ezen a jövőben sem változtatunk.
A Vasassal kapcsolatos pozitív hír, hogy más NB I-es csapatokkal szemben hozzájuk bárki bármelyik edzésre bemehet, leülhet a lelátóra, beszélgethet a játékosokkal, azaz valóban úgy néz ki a klub, mint egy nagy Vasas-család. Adódik a kérdés, hogy az új Illovszky Rudolf  Stadion felépülése után is megmarad-e ez az érzés.

– Van olyan szurkoló, akit már 10-11 éve is láttam az edzésen, és most is látom. Természetesen szeretnénk ezt megtartani, így mi biztosan nem fogjuk megtiltani a szurkolóknak, hogy az új stadionba is eljöjjenek az edzésre.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.