2019. december 14., szombat
Szilárda

Extra

Vásáry André: kínai jóstól tudta meg, mi vár rá az idén

Nagy sikerű koncertet adott Sanghajban Vásáry André. A szoprán hatnapos utazása alatt nemcsak új rajongókat szerzett, hanem egy különleges jóslatot is kapott egy helyi javasasszonytól, aki szerint André idén rátalál élete szerelmére.

Nem mindennapi megtiszteltetés érte Vásáry Andrét. Az énekest a Külügyminisztérium és Magyarország Sanghaji Főkonzulátusa szervezésében, a magyar kultúra napja alkalmából hívták meg a távol-keleti nagyvárosba.


– Fellépésem nem a helyi magyaroknak szóló rendezvény volt, hanem városszerte plakátokkal meghirdetett esemény, amelyre pikk-pakk elkeltek a jegyek. Jó érzéssel töltött el, hogy egy magyar építész, nevezetesen az orosz fogságból megmenekült Hudecz László által tervezett épületben volt a szállásom, és azt a koncerttermet is ő tervezte, ahol felléptem – mesélte André, akit lenyűgözött a kínai közönség különleges szeretete.IMG_1078

– Nagyon hálásak, bár nem a megszokott módon. Amikor elkezdtem énekelni a jelen lévő több mint ezer embernek, percekig csak a világító mobiljaikat láttam. Figyelmeztettek előre, hogy ne lepődjek meg ezen, mivel imádnak mindent dokumentálni.


IMG_1083Ami viszont a szervezőket is megdöbbentette, hogy míg normál esetben akár az egész előadás alatt eltarthat a mobilozás, itt pár perc alatt abbamaradt, és teljesen átadták magukat a hangulatnak – osztotta meg nem mindennapi sikerét a szoprán.

A koncertre való készülődés mellett Andrénak némi szabad ideje is volt a 25 milliós lakosú Sanghaj bebarangolására. Egy különlegességeket kínáló piacon is vásárolgatott, ahol legnagyobb meglepetésére az egyik teaárus ismerősként üdvözölte.

– Nagyon szeretnek az európaiakkal fényképezkedni, mindent imádnak, ami az öreg kontinensről jön. Amikor a hölgy elővette a telefonját, kiderült, hogy nem fotót akar, hanem mutatott nekem egy videót, amelyen én voltam a koncerten. Kiderült, hogy a férje ott ült a közönség soraiban. Rettenetesen meglepett, hogy ilyen kicsi a világ – mesélte André, aki egy különleges ajándékot kapott az asszonytól.

– A hölgy jóslással is foglalkozik, ezért megnézte, hogy mi vár rám ebben az évben. Nagyon pozitív jelekről számolt be, és aminek külön örültem, a szakmai sikerek mellett szerelemet is jósolt, sőt szerinte idén fogok megismerkedni életem párjával. Remélem, igaza van – lelkendezett a jelenleg szingli énekes.

andré_jós

Kapcsolódó Cikkek

  • Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    Szujó Zoltán: Nálunk 600 kilométer alatt nincs karácsony

    A karácsonyi készülődés az év egyik legszebb időszaka, még annak ellenére is, hogy rengeteg stresszel és fáradsággal jár. Beszerezni az ajándékokat, megfőzni a finomságokat, és feldíszíteni a fát bizony nem kevés munka, a NőComment!

  • 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    Jövőre emelkednek a nyugdíjak. Az emelés több mint 2,5 millió nyugdíjast, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosultat érint. Emellett a kormány 2020-ban is számol nyugdíjprémium kifizetésével.