EUR: 329,31 Ft
CHF: 299,81 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Érd

Versek felolvasva és énekelve

Szívet és lelket kényeztető, tenyérbesimuló gyönyörűség, amelyet a nemzetközi hírű festőművész, Wegenast Róbert képeinek, illusztrációinak látványa emel még magasabbra, belül pedig igényes nyelvi megformálás, a szenvedés, a mély hit és a szeretet ezer árnyalata. Ez röviden Habos László Időtörés című új verseskötete.

Minthogy Habos Lászlónak ez már a hatodik kötete, a korábbiakból sok mindent tudhat a közönség a szerző családi körülményeiről, múltbeli hátteréről, így ezúttal főleg az alkotás mikéntjére, a megformálás mívességére terelődhetett a szó.


Az est záró programjaként Szigeti Eszter énekelt megzenésített Habos-verset, gitárkísérettel

Ezt követően az illusztrátor festményeit és grafikáit emelték ki; Wegenast mester különleges egyéniségét, életbölcsességét, mély tudását és filozófiáját, aki a borítóképet például kifejezetten erre a kötetre készítette. Az IRKA-tagok tolmácsolásában elhangzó költemények színesítették a műsort: versduett, szóló és csoportos felolvasások váltogatták egymást, meglepetést és örömet szerezve az alkotónak és a hallgatóságnak egyaránt.

Horváth István lelkész – aki gyermekkorától ismeri a szerzőt – bársonyos orgánuma arra is hatást gyakorolt, aki nem először hallotta.

Ezután következett Szigeti Eszter dalszerző, zenész, aki gitárkísérettel énekelt egy régebbi Habos-verset.

Kajtár László festőművész pedig a tőle megszokott magas színvonalon elkészített réz domborművet, saját alkotását adta át az érdi képzőművészkör nevében Habos Lászlónak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.