EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,94 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Vezet a Fidesz, előzi az MSZP a Jobbikot

Ha most rendeznék a választásokat, jelentős fölénnyel nyerne a Fidesz–KDNP – derült ki a ZRI Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet legfrissebb felméréséből.

Az MSZP már megelőzte a Jobbikot, míg rajtuk kívül csak a Demokratikus Koalíció jutna be a parlamentbe, ha önállóan indulna. Az elmúlt három hónapban a Fidesz támogatottsága a biztos pártválasztók körében tovább nőtt. Méghozzá 43 százalékról immár 48 százalékra.


A Magyar Szocialista Párt 18-ról 19 százalékra növelte támogatottságát, megelőzve ezzel a Jobbikot, amely három hónap alatt éppen három százalékot vesztett, így 17 százalékon áll. A DK támogatottsága 8-ról 6 százalékra zuhant, míg az LMP tartja 4 százalékát, amely a Parlamentbe jutáshoz sem elég. Az Együtt, a Párbeszéd és a Liberálisok mind 1 százalékon állnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.