2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Vezető munkahelyteremtő ágazat lett az SSC

Az SSC-szektor az elmúlt évek egyik sikertörténete Magyarországon. Az utóbbi tíz esztendő alatt külön iparággá fejlődött SSC-piac mára jelentős szereppel bír a foglalkoztatáson túl a nemzetközi munkakultúra elterjesztésében, a szolgáltatói szektor stabilizálásában, valamint a fiatal magyar munkavállalók képzésében is.

A jól ismert óriásvállalatok, amilyen a Diageo, a Vodafone, a BT, az indiai Tata konszern, az IBM, a British Petrol vagy akár a Citibank, a legtöbb új központ létesítésekor Budapestet választják, másodsorban pedig a vidéki egyetemi városokat, Debrecent, Miskolcot, Szegedet és Pécset. De mik is az SSC-k? Több országban működő multinacionális cégek központosított egységei.


A főként diplomásokat foglalkoztató szektorban a felsőfokú végzettség, valamint a nyelvtudás szinte alapkövetelmény, hiszen ezek elengedhetetlenek a multikulturális környezetben történő munkavégzéshez és a szektorra jellemző folyamatos fejlesztésekhez való sikeres alkalmazkodáshoz.

A kezdő fizetések bruttó 230-260 ezer forintról indulnak, a gyakorlottabbak akár 300 ezer forint feletti bért is hazavihetnek, kiegészítve az évi 2-300 ezer forintos cafeteriás juttatásokkal, amelyek minden munkavállalónak járnak – derül ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által közölt kutatási anyagokból.

Kapcsolódó Cikkek