EUR: 330,99 Ft
CHF: 301,01 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Egyéb Győr

Vigyázzon a vízórára! Drága a csere!

Az eddigi szélsőségesen hideg időjárás miatt százas nagyságrendben érkeztek a segélykérő hívások a Pannon-Víz diszpécserszolgálatára. Legtöbbször elegendő volt szakszerű tanácsokkal ellátni a fogyasztókat, így a belső vezetéken keletkezett jégdugókat ki tudták olvasztani.

Sajnos 122 esetben már csak a vízmérő elfagyását állapították meg a kiérkező ügyeletesek – tudtuk meg Tóth Lászlótól, a Pannon-Víz Zrt. diszpécserszolgálatának vezetőjétől, aki szerint a jövőben további elfagyásokra derül majd fény.


A további károk megelőzése érdekében javasolják a szakemberek, hogy a tulajdonosok lehetőség szerint ellenőrizzék, vagy ellenőriztessék a lakatlan épületeket. Ha a vízcsapokat kinyitva nem folyik a víz és a vízmérő üvege még nem repedt el, van remény: kimelegíthető a vezeték. A vízmérőt vagy a műanyag csöveket viszont semmiképpen se melegítsék közvetlenül, el fog repedni. Hatásos lehet, ha a vízakna vagy a helyiség légterét melegítik. Ha a vízmérő üvege már szilánkosra tört, akkor menthetetlenül elfagyott, ki kell cseréltetni.

A fagyott vízmérőket a 96/311-753-as telefonszámon jelenthetik be, a vízmérő cseréjének díja húszezer forint.

Kapcsolódó Cikkek