EUR: 322,21 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Vissza akarja kapni a berlini terrortámadásban használt kamionját a lengyel fuvarozó

Mielőbb vissza akarja kapni a december 19-i berlini terrortámadásra felhasznált kamionját Ariel Zurawski lengyel fuvarozó, mert csőd fenyegeti cégét a keletkezett veszteségek miatt.

/Fotó: MTI/EPA/Britta Pedersen

A vállalkozó elmondta a TVN24 lengyel hírtelevízióban, hogy hitelezőit “nem érdekli”, mi történt a kamionnal és a rakománnyal, követelik tőle a pénzüket.


Mint elmondta, veszteséget okoz neki, hogy nem tudja használni a kamiont, mivel azt a német hatóságok már több mint két hónapja visszatartják bizonyítékként, és a teherautón szállított áru is eladhatatlanná vált, mert “megromlott” a hosszú idő alatt (fémáru rozsdásodott meg).

Zurawski kijelentette, hogy nem pénzt akar Németországtól, hanem “gyors döntést”.


Miután kiszivárgott, hogy milyen szorult pénzügyi helyzetbe került, gyűjtés indult a fuvarozó javára, Zurawski azonban felszólította Facebook-oldalán az embereket, hogy hagyjanak fel az adakozással, mert “nem alamizsnából” akar megélni, hanem az üzleti vállalkozásából.

A merénylő, a tunéziai Anisz Amri lelőtte a lengyel kamion vezetőjét – a vállalkozó unokatestvérét -, majd a járművel a tömegbe hajtott az egyik berlini karácsonyi vásáron, kioltva 11 ember életét és megsebesítve több tucat másikat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lakástűzben meghalt egy ember Csongrádon

    Lakástűzben meghalt egy ember Csongrádon

    Kigyulladt egy harminc négyzetméteres nyaraló csütörtökön Csongrádon, a tűzoltók egy holttestet találtak az épületben – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

  • Tarlós: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

    Tarlós: Folyamatos a patkányirtás a fővárosban

    Tarlós István főpolgármester közlése szerint a fővárosi patkányirtásért felelős cég folyamatosan végzi a munkáját, a tavaly augusztustól idén márciusig tartó időszakban csökkent a lakossági patkányészlelések száma, ugyanakkor a patkányok száma magasabb az elfogadhatónál.