EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Aktuális

Vona már zsidó lapban hízeleg

Nem elég, hogy a Jobbik a közvélemény-kutatások szerint is erős zuhanórepülésben van, de megszűnt a párthoz köthető Barikád című hetilap. Pörzse Sándor főszerkesztő, a Jobbik korábbi országgyűlési képviselője szerint anyagi nehézségek miatt kellett bezárni az újságot.

Fotó:Mészáros Diána

Vona Gábor, a Jobbik elnöke eközben az New York-i zsidó közösség legfontosabb hetilapjának, a Forwardnak adott interjút. Az újságban Vona nem tagadta, hogy szándékosan nyitnak új szavazók felé annak érdekében, hogy meg tudják roppantani a kormányt. Ám hiába próbál mosakodni, az emlékezete kicsit csal. – Amikor egy képviselőtársam zsidózott egyet, leküldtem a Duna-partra, hogy helyezzen el egy virágot a cipők mellé – állítja. Vona talán elfelejtette már, hogy a Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám maga mondta 2015-ben, hogy Kulcsár Gergely jobbikos képviselő beleköpött a vascipők egyikébe, de megbánta tettét, amit hirtelen felindulásból követett el. Az ügy kapcsán akkor a DK a legfőbb ügyészhez fordult.


A cikk felidézi többek között Vona Gábor 2013-as üzenetét Ilan Mor akkori izraeli nagykövetnek, akit azzal vádol, hogy „népe világuralomra tör”, ő és pártja viszont nem lesznek Izrael kutyái.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek