EUR: 330,74 Ft
CHF: 301,69 Ft
2019. december 05., csütörtök
Vilma

Egyéb Dunaújváros

Zongoraest sztárfellépőkkel

George Benson, Herbie Hancock, Leonard Bernstein – Benda Gábor már gyerekkorában magába szívta azt az esszenciát, amiért egy egészen különleges zongorajáték szólal meg a keze alatt. Február 10-én a Bartók Kamaraszínház nagyszínpadán este hét órakor hallhatjuk előadását a Melódia-bérlet sorozat keretében. Partnerei lesznek többek közt Horváth Pluto József basszusgitárművész, Bordás József dobművész és Őze Áron színművész.

A saját szerzemények mellett klasszikus, jazz és popzenei stílusban teremt majd átjárást az elit és a tömegkultúra között. A főként meditatív jellegű játékot virtuóz és ritmikus elemek teszik látványossá, de különlegesnek ígérkezik az est első része is.


Benda Gábor olyanokkal lép egy színpadra, akikkel vagy játszott már a jazz-éjszakákban, vagy nagyon szeretett volna Fotó: Lokál

Benda Gábor zongoraművész Fotó: Lokál

– Szólóban fogok játszani a kezdéskor, elsősorban slágerek, népdalelemek, illetve saját kompozíciók feldolgozásából áll össze az egész. A Szeptember végén című versre írtam egy kompozíciót, amelyet Őze Áron ad elő. A második részben Plutóval duóban játszunk néhány ismertebb melódiát, a végén pedig egy négyes formációban zenélünk. Mindez azért is örömteli számomra, mert Bordás Józseffel már régóta szerettem volna együtt játszani. Várjuk a fellépést, folynak a próbák. A stílus szempontjából ez egy kicsit más lesz, mint amit a Művész Jazz Klubban hallhattak tőlem. Ott elsősorban a jazz ment, ennek a fellépésnek pedig lesz egy meditatívabb része, ami egy klubban szinte elképzelhetetlen, hiszen másfajta zongorajátékot követel a légkör is és a környezet is. A színházban a bensőséges hangulathoz igazodik minden – mondta el Benda Gábor.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.