2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld Győr

Zsaru és brazil mester is harcolt Győrben

A győri VKL Gym brazil jiu-jitsusai kemény srácok, szó se róla. Náluk sportol egy TEK-gála-győztes fiatal zsaru is. Nemrég ráadásul csapatuk névadójának fia, a brazil Carlson Gracie Jr. látogatta meg őket és vezényelt egy edzést a harcosoknak.

Ahogy arról korábban a Lokál Extra beszámolt, két győri rendőr is első helyezést ért el a TEK budo- és küzdősportgáláján. Szekendi Tamás őrmester volt az egyik, aki brazil jiu-jitsuban mutatta meg, hogy a legjobb egyenruhás.


A rendőri hivatásában is alkalmazni tudná a sportolás során tanultakat a fiatal őrmester
Fotó: Marcali Gábor

– A brazil jiu-jitsut inkább harcművészetnek fogom fel, mint küzdősportnak – kezdte az őrmester, a közrendvédelmi osztály járőre. – A mindennapi életben is hasznosíthatjuk. Fegyelmet és önuralmat tanít, ami ugyanúgy civilként is hasznos, ahogy a rendőrségnél is. Könnyebben visszafogom magam, ha rossz napom van, ezért is tartom harcművészetnek.

A fiatal rendőrtől azt is megtudtuk, hogy ez a sport leginkább a birkózáshoz és a dzsúdóhoz hasonlít, sok ízületfeszítést és fojtást tartalmazó földharcról van ugyanis szó.


A TEK Gálán is legyőzte ellenfelét a győri zsaru
Fotó: Marcali Gábor

Tamás még nem rutinos versenyző, ám a TEK-gála első helyezése mutatja, tehetséges és elszánt harcos, aki keményen edz és hallgat mesterére, Vikol Lászlóra, aki lila öves instruktor és nagyon sok tanítványa van Győrben.

A brazil mestert Vikol László lila öves instruktor fogadta
Fotó: Marcali Gábor

A győri harcosokat nemrég olyan megtiszteltetés érte, hogy ellátogatott hozzájuk a stílus névadójának fia, Carlson Gracie Jr. és egy hasznos, intenzív edzést vezényelt le a fiúknak. Oktatott, olyan fogásokat mutatott, amelyeket a mindennapokban is használhatnak önvédelemre.

A mindennapokhoz is hasznos fogásokat tanulhattak Carlson Gracie Jr-tól
Fotó: Marcali Gábor

– Ez az egyik legnehezebben tanulható harcművészet. Egyre népszerűbb sport, a magyarok nagyon ügyesek, erősek, lelkesek és elszántak, akarnak és tudnak is fejlődni. A kitartásukat és az állóképességüket ez is mutatja. Örülök, hogy itt lehetek közöttük, és együtt edzhetünk – mondta el a brazil mester, majd iszonyatosan meghajtotta a győri harcosokat, akiknek örök emlék marad a közös edzés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.