2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

14 évet kapott a rendőrökre támadó férfi

Első fokon 14 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken azt a férfit, aki szökési kísérlete közben megtámadta az őt kísérő rendőröket – közölte az MTI-vel a bíróság.

A férfi 2012. november 13-án került előzetes letartóztatásba különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt. A rendőrök december 10-én egy másik ügyben tartott gyanúsítotti kihallgatásra kísérték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetből.


A vádlott az autóban azt kérte a rendőröktől, hogy lazítsák meg a bilincsét. Amikor az egyik rendőr megnyitotta a bilincset a bal kezén, a férfi rátámadt, és elvette szolgálati fegyverét. A vádlott ezután megpróbált rálőni a rendőrökre, de a fegyver biztosítva volt. Ezután a másik rendőr, saját fegyverével, megakadályozta a támadás folytatását.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.