EUR: 323,57 Ft
CHF: 287,87 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb XIV.kerület

A hős zuglói rendőr nevét kapja a Népstadion köz

Radovic Dusán zuglói rendőr főhadnagy 2010-ben, szolgálatteljesítés közben hunyt el. Most a fővárosi közgyűlés arról döntött, hogy róla nevezi el a még mindig Népstadion közként jegyzett közterületet.

Radovic Dusán egész pályafutását Zuglóban töltötte

Immár 15 éve, hogy a Népstadiont átnevezték Puskás Ferenc Stadionná, ám a Népstadion köz csak most, a fővárosi közgyűlés döntése értelmében kaphat új nevet. A Stefánia úti rendőrkapitányság épületéhez közel eső közterület átnevezése méltó módon állít emléket a zuglói rendőr főhadnagynak.


Az átnevezést egyébként éppen a zuglói rendőrkapitányság kezdeményezte.
Radovic Dusán 1999-ben kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Sokat tett Zugló közbiztonságáért. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna – azonban 2010. július 23-án egy rendőrök elől menekülő autós elgázolta a Keleti pályaudvarnál, s olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre érkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Radovic Dusán neve felkerült a Rendőrségi Igazgatási Központban található, hősi halottá nyilvánított rendőrök emléktáblájára, s a rendőr zászlóst a belügyminiszter előterjesztésére rendőr főhadnaggyá léptették elő. 2011. július 23-án emlékére kopjafát avattak a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság udvarán, melyet évente megkoszorúznak, és a közeli Varga Zoltán Sportpályán Radovic Dusán labdarúgó-emléktornát tartanak.


 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek