EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Eger

A hosszú távú gazdasági növekedés a cél

Az Európai Beruházási Tervről tanácskoztak a megyeházán. Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: a Heves Megyei Önkormányzat – a Europe Direct Tájékoztató Központtal közösen – egy háromállomásos rendezvénysorozatot szervez, hogy megismerjük az Európai Unió számunkra biztosított lehetőségeit.

Szabó Róbert elmondta: az Európai Beruházási Terv az Európai Unió egészére kiterjedő, a beruházások bővítését és a hosszú távú gazdasági növekedés ösztönzését célzó kezdeményezés. Hangsúlyozta: fontos, hogy az Európai Strukturális és Befektetési Alapok, valamint az Európai Stratégiai Beruházási Alap forrásaira úgy tekintsünk, hogy azok kiegészítik egymást és nem versenyezniük kell egymással. Szabó Róbert szólt arról is, hogy a munkatársaival folytatott munka során arra törekednek, hogy megismerjenek minden olyan jó gyakorlatot, amelyekből a Heves megyei vállalkozók, megyei települések profitálhatnak.


Szabó Róbert a Heves Megyei Közgyűlés elnöke

Domján Róbert, a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal Területfejlesztési és Területrendezési Osztályának vezetője előadásában a TOP pályázati lehetőségeit ismertette a munkahelyteremtés tükrében. Beszámolt Heves Megye Integrált Programja (2014–2020) forrásmegoszlásáról és elvárt eredményeiről, valamint a 2017-ben várható pályázati kiírásokról. Elmondta továbbá, hogy a megyei munkanélküliségi adatokat tekintve kedvezők a folyamatok, hiszen a nyilvántartott álláskeresők száma 2016-ban 11 720 fő volt, ami 18 százalékos csökkenést mutat 2015-höz képest. Szólt a Heves Megyei Foglalkoztatási Paktumról is. A projekt célja egy olyan megyei szintű foglalkoztatási együttműködés létrehozása, melynek segítségével – a munkaerőpiaci igényeket figyelembe véve – Heves megye foglalkoztatási helyzete jelentősen javulhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.