EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb Miskolc

A Kerekes Band nálunk forgatta új klipjét

A Kerekes Band Fonogram-díjas Folklore Man című lemeze után tavaly szeptemberben jelentette meg új albumát, a Back To Følkot. A lemez egyik dalára pár hete a Csodamalom Bábszínházban forgattak videoklipet.

A klipforgatásról Fehér Zsombor frontember mesélt a Lokál Extrának.


– Régi kötődéseink vannak Miskolchoz, többek között még az Agyagbanda elődjében muzsikáltunk Barsi Csabival Diósgyőrben, ott ismerkedtünk meg bábszínházas tagokkal is. Az új kliphez azt találtuk ki, hogy legyen bábos, ez egyébként onnan jött, hogy a kétéves kisfiammal rendszeresen nézzük a Muppet Show-t – nagy élvezettel. Ezzel felelevenedtek a gyerekkori élmények is, így kerestük meg a Csodamalom vezetőjét, Szabó Attilát azzal az ötletünkkel, hogy a Trans Nomad Express című számunkhoz náluk forgathassunk, az ő közreműködésükkel.

Középkori hangulatú klipet forgatott a Kerekes Band – fotó: Lokál

A történetben egy számítógépes játékot modelleztünk, gyakorlatilag a digitális világot jelenítjük meg „analógban”, bábokkal. Nagyon extra lett a klip, a zenekari tagok is az életnagyságútól nagyobb bábként jelennek meg benne, egyébként mi is mozgattuk azokat, főleg a végtagokat, a bábszínészek meg a fejeket, vállakat irányították – mondta Fehér Zsombor.


A klip premierje múlt pénteken volt a Petőfi Tv-ben, egy interjúval egybekötve. Helyszíne az Akvárium klub volt, a világhálóra ezt követően került fel. A helyszín olyan szempontból is érdekes, hogy a zenekar március elején az Akváriumban kezdete meg tavaszi turnéját, ahol a miskolci Sky Fanatic a vendégük. Őket hat állomásra viszik magukkal a Cseh Tamás Program pályázatának keretében, valamint egy másik, a városunkhoz köthető csapat, a már emlegetett Agyagbanda is részt vesz ily módon a turnén.

Nyár elején játszik legközelebb Miskolcon a Kerekes Band –
fotó: Lokál

A lemezt, amelyen a klipes dal is szerepel, Fonogram-díjra jelölték az év elején.

– Benne voltunk az öt jelölt listájában, de most nem nyertünk. Nem lehet mindig nyerni, eddig két Fonogram-díjat zsebeltünk már be, és három jelölésünk volt. Rájöttünk, hogy a jelölés is nagyon nagy megtiszteltetés, mivel az adott kategóriában megjelent lemezekből válogat és azokra szavaz egy komoly szakmai jelölőbizottság, így lesz meg az öt jelölt, amelyből a zsűri választja ki az adott évi nyertest. Már az ötbe bekerülni is nagyon nagy jelentőséggel bír, így nem vagyunk elkeseredve – tette hozzá Zsombor.

A Kerekes Band legközelebb a Művészetek Házában fog koncertezni Miskolcon, június 3-án.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.