EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld Tatabánya

A kézilabda-válogatottól érkezett a segítség

Új műszerrel gazdagodott a Szent Borbála Kórház. A magyar férfikézilabda-válogatott egy 1,7 millió forint értékű légzéskönnyítőt adományozott a gyermekek intenzív részlegének, ami azért fontos, mert ezzel bizonyos esetekben kiváltható a gépi lélegeztetés.

– Egyrészt azért nagy segítség, mert egy hiánypótló készülék, még nincs ilyen az osztályon. Légzészavarban szenvedő kisgyermekek, nagyobb gyermekek számára alkalmas, ezzel a kezeléssel egyes esetekben elkerülhető, hogy gépi lélegeztetésre tegyük őket – hangsúlyozta dr. Czelecz Zsuzsanna, a Szent Borbála Kórház gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. A készülék ünnepélyes átadóján megjelentek a kézilabdások is. Harsányi Gergely, a magyar válogatott és a Grundfos KC játékosa elárulta: a csapat januárban döntötte el, hogy pénzt gyűjtenek gyerekek megsegítésére.


– Tájékozódtunk mindannyian, s mivel én és még páran tatabányaiak vagyunk, a Szent Borbála Kórházban is szétnéztünk. Egy olyan gépre volt szükség, amely a gyermekek oxigénellátásában segíthet, és végül a kézilabda-válogatottal úgy döntöttünk, hogy ezt a készüléket vásároljuk meg.

A válogatott kézilabdázó szerint könnyen lehet, hogy lesz még hasonló akciójuk, és az adományozással hagyományt teremtenek. A kórház számára egyébként nem ez volt az első kézilabdás adomány, bár eddig nem a válogatottól, hanem a Grundfos Tatabányától érkezett segítség. Dr. Dombi Péter orvos-igazgató emlékeztetett:

– A tatabányai kézilabdacsapat a „Gyalogolj az életedért!” elnevezésű, emlőrák elleni küzdelem kapcsán összegyűjtött pénzt is a Szent Borbála Kórháznak adományozta.

Válogatott kézilabdázóinkra tehát okkal lehetünk büszkék, nemcsak a pályán nyújtott teljesítményük miatt, hanem azért is, mert nem feledkeznek meg arról, hogy adni jó.

Kapcsolódó Cikkek