EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Tatabánya

A legjobb nyolc között

A Maccabi Tel-Aviv ellen aratott győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé a Grundfos Tatabánya KC csapata az EHF Kupában.

Az izraeli összecsapás elején a sorozatot négy vereséggel nyitó hazai kézilabdázók irányítottak, a mieink azonban az első félidő hajrájában Vujovic és Szöllősi vezérletével fordítottak. A szünet után mintha kissé az öltözőben ragadtak volna a kék-fehérek, a Maccabi egy 4-0-s szériával ismét előnyhöz jutott. Ez mintha felrázta volna Vranjeséket, akik visszajöttek a meccsbe, és – bár az izraeliek még egyenlítettek – eldöntötték a mérkőzést. Az utolsó percekben a Maccabi faragott a hátrányából, de a mieink győzelme ekkor már nem forgott veszélyben.


– Elsősorban kiváló védekezésünknek köszönhetjük ezt a győzelmet – értékelte csapata teljesítményét Vladan Matic, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője. – A támadásainkba több hiba csúszott, a jó kapusteljesítményünk és a védekezésünk azonban azt eredményezte, hogy be tudtuk gyűjteni ezt a nagyon fontos két pontot.

A mieink rutinos játékosa, Ilyés Ferenc szerint elsősorban a csapat helyzetkihasználásán kell még javítani.

– Sajnos sok ziccert hagytunk ki, különösen a meccs elején – hangsúlyozta az átlövő. – Nagyon fárasztó sorozatban vagyunk, ilyenkor több hiba csúszhat be a játékba. Fontos, hogy megvan a győzelem és a továbbjutás, még ha fölényesebben is nyerhettünk volna.

A kék-fehérek szombati, majd a final fourt rendező Göppingen vasárnapi győzelmével eldőlt: a kék-fehérek biztosan továbbjutnak az EHF Kupa negyeddöntőjébe. A csoportelsőségről az április 1-jei Grundfos Tatabánya KC–Magdeburg mérkőzés dönt. Az összecsapás 15 órakor kezdődik a győri Audi Arénában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.