EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb

A ritka indokínai tigris második populációját fedezték fel Thaiföldön

A különösen ritka indokínai tigris egy második stabil, szaporodó populációját fedezték fel Thaiföld keleti részén.

Tizenöt év után először fedeztek fel kutatók az erősen veszélyeztetett tigrisalfaj szaporodására utaló nyomokat Kelet-Thaiföld dzsungelében. Ez reményt adhat a faj túlélésére, amelynek populációja 221 egyedet számlál.


A thaiföldi természetvédelmi hatóság és két bangkoki állatvédő szervezet közlése szerint fotók is készültek a fiatal állatokról.

Eddig egy Thaiföld nyugati részén lévő természetvédelmi terület volt az egyetlen térség, amelyről ismert volt, hogy az indokínai tigris (Panthera tigris corbetti) stabil, szaporodó populációjának ad otthont.

“A kelet-thaiföldi tigrisek számának növekedése fantasztikus” – mondta John Goodrich, a vadmacskák védelmére specializálódott Panthera nemzetközi szervezet munkatársa.

Az állatvédők attól tartanak, hogy ezek a tigrisek, amelyek egykor elterjedtek voltak Ázsiában, mára teljesen kihaltak Dél-Kínában, Kambodzsában, Laoszban, Vietnamban és Mianmar nagy részén. A vadorzás miatt jelenleg csak Thaiföldön és Mianmar egyes területein élnek egyedei.

Az indokínai tigris kisebb, sötétebb színű és a csíkjai is keskenyebbek, mint a bengáli tigrisnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.