2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

A Sorost leleplező sikerkötet már magyarul is olvasható

Ma jelent meg magyarul, a jövő héten pedig a PestiSrácok.hu kiadásában már a könyvesboltokban is elérhető lesz Andreas von Rétyi Soros Györgyről szóló könyve, amely a “George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége” címet kapta.

A német szerző több mint kétszáz oldalon bizonyítékokkal alátámasztva, számtalan hivatkozással mutatja be, hogy a nemzetközi spekuláns milyen roppant arzenállal bír a világ menetének befolyásolására, a különböző nemzetek belpolitikájába való beavatkozásra és legitim kormányok megdöntésére. Mi Soros célja?; Milyen durva és kettős játékot játszik? Miért akarja Európát gyengíteni az általa is katalizált migránskrízissel? Miként robbant ki kormányellenes tömegtüntetéseket? – ezeket a kérdéseket is tárgyalja a könyv, amely a Soros-elleneseknek és a Soros-pártiaknak egyaránt szól.


Andreas von Rétyi újságíró 1963-ban Münchenben született, honfitársához és kollégájához, a tragikusan korán elhunyt, de a magyar olvasók előtt jól ismert Udo Ulfkottéhez hasonló bátorsággal és oknyomozó igényességgel rántja le a leplet Soros György nemzetközi hálózatáról.

 A könyv Soros érdekeltségeit is górcső alá veszi, azokat 47  oldalon keresztül sorolja úgy, hogy a felsorolás nem is teljes. “Az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) Soros György árnyékkormánya és bontókalapácsa” – szögezi le Rétyi, aki könyve egyik fejezetében azt is egyértelműsíti, hogy “Soros számára elégedettséget okozhat az, hogy miközben anyagilag a lehető legnagyobb nyereséget éri el, a világpolitikát is teljesen a saját érdekei szerint formálja“.
A tényfeltáró műben a szerző a Közép-Európai Egyetemről (CEU) is említést tesz: “A CEU-t Soros György alapította. Az egyetem “CEU Open Society-díját” először 1994-ben ítélték oda, amelyet első alkalommal az ugyanabban az évben elhunyt filozófus, Sir Karl Popper kapott meg. A 2015-ös díjkiosztással az Open Society Foundation lényegében saját magát díjazta, ahol Soros György a CEU tiszteletbeli elnökeként egy fehér-piros ünnepi ruhában jelent meg, és személyesen ő adta át a díjat” – írja könyvében Rétyi.

Andreas von Rétyi George Soros: A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége című könyv  már a jövő héten kapható lesz a Magyar Menedék Könyvesházban, majd megjelenik a nagyobb könyvesbolt-hálózatok polcain is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.