2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Sopron

A színésznő és 16 évad

Simon Andrea a soproni Petőfi Színház egyik legrégebbi tagja. Életében nincs megállás, még az év utolsó napján is dolgozott, és azóta sincs szünet.


– Valóban nincs okom a panaszra, sok a felkérés. Az elmúlt év utolsó és az új esztendő első napját is munkával töltöttem. A Hotel Lövér rendszeresen visszahív minket Savanyu Gergely kollégámmal, hogy legyünk a szilveszteri bál házigazdái, és az operettműsorunk is egész évben nagy sikerrel fut – kezdte Simon Andrea.
A színésznő az évet Shakespeare Macbeth című darabjának próbáival kezdte, az előadás a márciusi hónap egyik nagy durranása volt a soproni Petőfi Színházban. – Az udvarhölgy szerepét kaptam, amely az első világháborús környezet miatt nővéri szereppé módosult. A darabban emellett a súgói feladatokat is én láttam el. Úgy érzem, maradandó emlékek maradtak meg a közönségben – mesélte az előadó.


Simon Andreát fellépni is hívják Savanyu Gergellyel
Fotó: Torma Sándor

A premier után egy héttel a My Fair Ladybe vágott bele Andi, ebben a műben több kisebb szerep jut majd neki, valamint rendezőasszisztensként segítheti Radó Denise és a társulat munkáját. – Örülök, hogy többrétű feladatokat kapok a teátrumban, így változatosan telnek a mindennapjaim. A My Fair Ladyt követően a Barlangszínházban bemutatásra kerülő Aida című musicalben ugyancsak lesz feladatom, énekelni fogok. Ezenkívül a nagy sikerre való tekintettel pünkösdhétfőn ismét műsorra tűzi a színház A dzsungel könyve című előadást. A műben az egyik kedvenc szerepemet, Kát, a kígyót alakítom – mesélte lelkesen Simon Andrea.

Simon Andrea számos szerepben játszott már
Fotó: Torma Sándor

Mint ismert, a társulat tagjai nemcsak a leghűségesebb városban, hanem országszerte, sőt a határon túl is egyre népszerűbbek. – A Rejtő, a megejtő című előadással sikerült eljutnunk Bécsbe, és szerencsére több helyről kapunk meghívást. A Sing Sing Sing musicalshow-val pedig nyártól újra járjuk az országot – a színésznő.
Andrea azonban tisztában van vele, hogy ennyi munka mellett kell a pihenés is. Tengerparton szeretné kifújni a gőzt, ugyanis egy különleges hobbinak hódol. – Talán lesz egy kis időm feltöltődni. Évek óta járok Horvátországba merülni egy soproni búvárcsapattal. Ez igazi aktív kikapcsolódás számomra. A következő évad munkáit még nem ismerem, de örülök bármilyen feladatnak, ugyanis a szakmai fejlődésben ezek a lehetőségek visznek előre – vallotta be Andi.
Talán csak kevesen tudják, hogy Simon Andrea a tizenhat évad alatt mind az öt direktor igazgatása alatt kapott lehetőséget a teátrumban, de az igazi nagy áttörést Pataki András társulata hozta meg számára az elmúlt öt évben. – Úgy érzem, hogy a lehetőségekkel éltem és bebizonyítottam, hogy számíthatnak rám komolyabb színpadi szerepekben. Nagyon szeretném, hogy a pályám ebben a sikeres mederben folytatódna.


Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.