EUR: 322,77 Ft
CHF: 285,75 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Aba Botond volt BKV vezért faggatnák a metrópénzekről

Kedden a gazdasági bizottság a volt BKV vezért várja meghallgatásra.

Hétfőn van 11 éve, hogy lerakták a 4-es metró alapkövét. Ez a beruházás lett minden idők legnagyobb korrupciós botránya, a beruházás harmadát ellopták. Az Országgyűlés Gazdasági bizottsága kedden Aba Botond volt BKV-vezérigazgatót várja meghallgatásra, hogy kiderüljön, ő mit tud a metrópénzekről. A bizottság immár harmadik alkalommal tesz kísérletet a metróbotrány érintettjeinek meghallgatására és bíznak abban, hogy a meghívott ezúttal nem tagadja meg a gazdasági bizottsággal való együttműködést, ahogyan azt eddig a baloldali politikusok tették.


Gyurcsány Ferenc és Demszky Gábor /Fotó: MTI – Koszticsák Szilárd

A metróbotrány miatt Magyarországnak 59 milliárdot kell visszafizetnie Brüsszelnek. Ekkora kár nem keletkezhetett volna korrupció nélkül. A felelősség egyértelműen a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor féle MSZP-SZDSZ városvezetést terheli, a pénz pedig minden jel szerint az MSZP-hez és az SZDSZ-hez vándorolt.

A baloldali vezetők szándékosan bojkottálják a gazdasági bizottság munkáját

A meghívás ellenére a meghallgatásokra nem jött el sem Gyurcsány Ferenc, sem Bajnai Gordon, sem Horváth Csaba, sem Hagyó Miklós, sem Gy. Németh Erzsébet. Medgyessy Péter ugyan megjelent a gazdasági bizottság előtt, de érdemi válaszokat ő sem adott, holott a hatóságok már nyilvánosságra hozták, hogy a volt szocialista miniszterelnök 180 milliót kapott az Alstomtól. Ez azonban csak a töredéke az eltűnt metrópénznek, ezért a bizottság folytatja a vizsgálatot minden idők legnagyobb korrupciós botrányában.

Innen indult a korrupciós botrány:

Kapcsolódó Cikkek