EUR: 322,77 Ft
CHF: 285,75 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb XXIII.kerület

Aláírásgyűjtésbe kezdtek Újtelepen

Még nincs nagy forgalom
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Aggódnak a soroksáriak az IKEA áruház májusi nyitása miatt. No nem azért, mert nem vásárolnának ott vagy nem örülnének az esetleges új, közeli munkalehetőségeknek.

Az újtelepieknek a közlekedéssel van gondjuk. Félnek ugyanis attól, hogy a Szent László utca forgalma alaposan megnövekszik majd, az autósok ezt az egérutat használják, hogy kijussanak a Lőrinci útra, mert itt jelenleg semmilyen forgalomlassító − lámpa, zebra − akadályba nem ütköznek.


− Az Őrgébics és a Sósmocsár utca között így is nehézkes átjutni az egyik oldalról a másikra, félő, hogy ez még nehezebb lesz, ha valami nem lassítja le a forgalmat − mondta lapunknak Sinkovics Krisztián, a Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője, akit a lakók kerestek meg a problémával, ő pedig aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy ezzel fordulhasson az illetékesekhez. − A BKK és a főváros vezetése felé így tudjuk képviselni legjobban az érdekeiket. Áprilisban megkezdődhetnek a tárgyalások.

Aki csatlakozni szeretne az aláírásgyűjtéshez, a [email protected] e-mail-címen vagy a +36-30-937-9244-es telefonszámon jelezheti szándékát.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.