EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Az év második felében kezdődhet a Magyar Zene Háza megépítése

Az eredetileg tervezetthez képest később, csak az év második felében kezdődhet a Magyar Zene Háza megépítése – mondta Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója a Magyar Időknek.

A lap csütörtöki számában megjelent cikk szerint a tervezett összeget meghaladó ajánlatok miatt eredménytelen lett a közbeszerzési pályázat, ezért tárgyalásos eljárásban folytatják a kivitelező kiválasztását.


Ilyen lesz a Magyar Zene Háza belülről

A Városliget Zrt. szerint az új Nemzeti Galéria építési engedélyének megszerzése a Petőfi Csarnok bontásának befejezéséig, júniusra várható. A Néprajzi Múzeum új épületének kivitelezési tervezése jól halad, ott az építési munkák akár korábban, idén ősszel elkezdődhetnek.

Az épület győztes terveit elkészítő japán Sou Fujimoto Architects építésziroda és a Pelaga Bt. által készített, a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. által közreadott látványterven a Városligetbe tervezett Bartók Központ – Magyar Zene Háza épülete /Fotó: MTI – Városliget Zrt.

Sághi Attila kitért arra is, hogy a Liget projekt megvalósítása révén a jelenlegihez képest jelentősen nőni fog a Városligetben a zöldfelület aránya, ezt a városligeti építési szabályzat már most is garantálja – írta a Magyar Idők.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek