EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Külföld

Az újabb esőzés áradással fenyegeti a perui fővárost

A szokatlanul heves esőzések újabb hulláma érte el Perut, és már Limát, a fővárost is áradás fenyegeti – jelentették csütörtökön a hírügynökségek.

A folyók áradása és a földcsuszamlások országszerte további 12 ember életét oltották ki, és ezzel 62-re emelkedett az év eleje óta e katasztrófák halálos áldozatainak a száma. A víz 12 ezer lakást rombolt le.


Az esős évszakban is szokatlan erejű felhőszakadást és viharokat a szakértők szerint a Csendes-óceán keleti részében a felső vízréteg felmelegedése okozza. A hatóságok azzal számolnak, hogy a heves esőzés még hetekig eltarthat.

Az egész országban szünetel a tanítást. Limában a kiöntött Huaycoloro folyó elsodort két teherautót, és egy hidat is veszélyeztet.

A perui államfő szerdán bejelentette, hogy a hatóságok menedékhelyhez juttatják azokat, akiknek a házát elsodorta az áradás, és segélyt is adnak nekik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Egy hónapra elérhetetlenné válhat a YouTube

    Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a YouTube videomegosztó oldalt egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt – közölte a Reuters hírügynökséggel az az ügyvéd, aki mg 2013-ban feljelentést tett az ügyben.