EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 25., vasárnap
Vilmos

Külföld

Az újabb esőzés áradással fenyegeti a perui fővárost

A szokatlanul heves esőzések újabb hulláma érte el Perut, és már Limát, a fővárost is áradás fenyegeti – jelentették csütörtökön a hírügynökségek.

A folyók áradása és a földcsuszamlások országszerte további 12 ember életét oltották ki, és ezzel 62-re emelkedett az év eleje óta e katasztrófák halálos áldozatainak a száma. A víz 12 ezer lakást rombolt le.

Az esős évszakban is szokatlan erejű felhőszakadást és viharokat a szakértők szerint a Csendes-óceán keleti részében a felső vízréteg felmelegedése okozza. A hatóságok azzal számolnak, hogy a heves esőzés még hetekig eltarthat.

Az egész országban szünetel a tanítást. Limában a kiöntött Huaycoloro folyó elsodort két teherautót, és egy hidat is veszélyeztet.

A perui államfő szerdán bejelentette, hogy a hatóságok menedékhelyhez juttatják azokat, akiknek a házát elsodorta az áradás, és segélyt is adnak nekik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

 • Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Csaknem ötezer, 4971 polgári személy vesztette életét, és 8533 civil sebesült meg azóta, hogy 2015 márciusában, a külföldi beavatkozást követően fokozódtak a harcok Jemenben, ahol közel három éve pusztít a polgárháború – közölte pénteken Ravina Shamdasani, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (OHCHR) szóvivője a hivatal saját számításaira hivatkozva.

 • Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.