2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szombathely

Bemutatkoznak a művészpalánták

Középiskolások nem középiskolai szintű munkái láthatók a képtárban: fotók, ékszerek, plakátok, szobrok, bútorok, képzőművészeti alkotások kaptak helyet a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium képző- és iparművészeti tagozatának előző tanévi alkotásaiból és vizsgamunkáiból nyílt kiállításon.

A megnyitón Cebula Anna, a szombathelyi képtár vezetője hangsúlyozta: a szombathelyi művészeti képzés célja, hogy a múlt értékeit megszerettesse és segítsen a hagyományok továbbadásában a modern stílus eszközeivel.


Színvonalas és sokszínű a művészeti gimnázium diákjainak kiállítása Fotó: szombathely.hu

Koczka Tibor alpolgármester nyitóbeszédében elmondta, hogy tavaly az év belsőépítészének választották Mikics Andrást, akinek életpályája jó példa és kitűnő inspiráció lehet a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium jelenlegi diákjai számára is. – A szakmai elismerés után számtalan médium kért tőle interjút. Sosem felejtette el elmondani, hogy Szombathelyről indult, és mindig megnevezte a művészeti szakközépiskolát – fogalmazott. Tegyenek majd így a mostani diákok, a jövő művészei is.

A tárlat április 23-ig látogatható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.