EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Bőven jutott sikerből

Országos és nemzetközi színtéren is helyt álltak Nagykanizsa sportolói az elmúlt évben. A hagyományos gálán – amelyen ezúttal 25 sportág kiválóságait és edzőiket köszöntötték – a méltatásokból kiderült, nemcsak a diákolimpiákon, hanem az országos bajnokságokon, valamint az európai és világeseményeken is jól teljesítettek a város legjobbjai.

A díjátadó rácáfolt arra a tévhitre, hogy Kanizsán nincs eredményes és minőségi sport, hiszen a teremben megszámlálhatatlanul sok hazai és nemzetközi arany-, ezüst- és bronzérem gazdája foglalt helyet, sőt tavaly olimpikonnal is büszkélkedhetett a város, amit kevés település mondhat el magáról Magyarországon.


Felsorolni minden sikert képtelenség, de azért néhány példa Nagykanizsa (sport)erejére: a táncos és fitneszcsapatok Eb-kről, vb-kről tértek haza, mondhatni a megszokott módon, gazdag éremkollekcióval, a „hagyományos” sportágakban pedig szinte nincs is olyan szakosztály, amely ne gyűjtött volna be legalább egy medált országos bajnokságon. A birkózó Egyed Balázs például aranyérmes lett a felnőtt ob-n, az ökölvívó Mátés Patrik a juniorok között mondhatja el ugyanezt magáról, az atléta Kollmann Klára pedig a fedett ob-t nyerte meg súlylökésben.

A díjátadó gálán a sikeres táncos csoportok szórakoztatták a közönséget (Fotó: Gergely Szilárd)

És vannak nemzetközi szinten is számon tartott sportolók: Molnár Flóra úszó – aki a riói olimpián is bizonyította tehetségét –, Milassin Mór, aki idén a vívó kadet Eb-n arany- és bronzérmet szerzett, de már tavaly is letette névjegyét a világ pástjain, Bánhegyi Beatrix és Zsámár Lili, akik az U16-os kosárlabda-válogatott tagjaként a dobogó legmagasabb fokára állhattak Bukarestben. A lábtoll-labdások pedig taroltak a Kisteleken rendezett Európa-bajnokságon.


Dénes Sándor polgármester nem véletlenül jegyezte meg beszédében: a kanizsai sportolókra, a helyi sportélet erejére mindannyian büszkék lehetünk, hiszen eredményeik túlmutatnak önmagukon és erősítik a közösséget.

A sportgálán a Zalaerdő TTDSE tornászai, a SZKES tánccsoport, a HSMK Premier Táncklub és a Szan-Dia versenyzői léptek fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.