EUR: 319,95 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Külföld

Buszon lövöldözött egy férfi, egy ember meghalt

Buszon kezdett lövöldözni egy férfi szombaton az egyesült államokbeli Las Vegas belvárosában, egy ember meghalt, két sebesültet kórházba szállítottak.

A férfi elbarikádozta magát az emeletes járműben. A rendőrség robotokat és páncélozott járműveket vezényelt a helyszínre. A hatóságok lezárták a Cosmopolitan szálloda-kaszinó közelében lévő területet és figyelmeztették a szomszédos kaszinókban tartózkodó turistákat, hogy ne menjenek ki az épületből.


A máskor gyalogosokkal és járművekkel teli terület elnéptelenedett. Sokan a környező épületek ablakaiból figyelték és hallgatták, ahogy a rendőrség tárgyalásba kezdett az elkövetővel. Kezdetben nem lehetett tudni, hogy vannak-e még utasok a buszban. A férfit, akinél egy pisztoly volt, többször is megadásra szólították fel, mígnem négy órai huzavona után önként feladta magát.

A rendőrség nem nyitott tüzet, vélhetően ő az egyetlen gyanúsítottja az esetnek.


Az elmúlt napokban ez már a második ilyen incidens Las Vegasban. Korábban a világhíres Bellagio szálloda egyik üzletét próbálták meg fegyveresek kirabolni. Senki sem sebesült meg. A tetteseket azonban őrizetbe vették. A hatóságok kiemelték, hogy nincs összefüggés a két eset között.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek