2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Szekszárd

Drog nélkül is szép az élet!

Prevenciós Paletta Szekszárd 2017 címmel nagyszabású rendezvény helyszíne volt a Babits Mihály Kulturális Központ. A fő téma: drogok nélkül megtalálni az élet szépségét, kisebb-nagyobb örömeit.

A 16 éves korosztály negyede már legalább egyszer kipróbált valamilyen drogot, ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a megelőzés fontosságát  – hangzott el a rendezvényen tartott sajtótájékoztatón. Dr. Haag Éva, a KEF elnöke pedig arról beszélt, hogy 15 éve elfogadtak egy drogstratégiát és ennek szellemében végzik a munkájukat, amelyhez a szekszárdi önkormányzat eddig is minden segítséget megadott. A tegnapi rendezvényen nyolc iskolából közel 400 diák jelent meg és választhatott a színes programkínálatból. Ezek között volt kiscsoportos beszélgetés, relaxációs technikák, pszichodráma, különböző prevenciós szolgáltatások és tinédzserambulancia.


Lehetett ékszert készíteni, csocsózni, sminkelni, sportolni, ügyességi játékokkal játszani, a cél az volt, hogy minél több pozitív élményt kapjanak a fiatalok
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.