EUR: 312,85 Ft
CHF: 275,88 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Külföld

Egy afgán családot tartanak fogva Los Angelesben

Érvényes vízummal rendelkező afgán családot tartanak fogva napok óta Los Angelesben; a város egyik bíróságánál emberi jogokkal foglalkozó ügyvédek nyújtottak be keresetet a fogva tartás miatt.

A kereset szerint a három kisgyermekkel érkező családnak speciális bevándorlási vízuma van, ugyanis az életüket kockáztatták azért, hogy amerikaiakat védjenek Afganisztánban. Az Egyesült Államok vám-, és határőrizeti szervei (CBP) azonban ennek ellenére megtagadták tőlük a belépést és a jogi segítséget is.


A család még csütörtökön érkezett Los Angeles nemzetközi repülőterére, és tagjait – köztük a hétéves, hatéves és nyolchónapos gyermeket – azonnal őrizetbe vették. Az édesanyát és a három gyermeket Los Angeles belvárosában őrzik, a családfőt pedig egy szigorúan őrzött börtönbe vitték. Az ügyvédek elmondása szerint a hatóságok az anyát és a három gyermeket Texasba kívánták szállítani, de az ügyvédek kérésére elálltak ettől.

A vám- és határőrizeti szervek (CBP) nem kívánták kommentálni az esetet, Carl Rusnok, a CBP szóvivője azonban emailben közölte: az eljárás mindenben megfelel a hatályos törvényeknek.

Kapcsolódó Cikkek