EUR: 303,38 Ft
CHF: 268,81 Ft
2017. augusztus 18., péntek
Ilona

Külföld

Egy elég durva fegyvert foglalt le a berlini rendőrség

Lefoglalt a német rendőrség egy diákok által épített, kókuszdió kilövésére alkalmas ágyút, amellyel majdnem eltaláltak egy kutyáját az utcán sétáltató férfit.

A berlini rendőrök szerdán képeket tettek közzé a Facebookon a szerkezetről, amelyet a diákok – elmondásuk szerint – egy antarktiszi művészeti kiállításra építettek.

A diákok ki akarták próbálni az öt méter hosszú, két méter széles kókuszágyút, mielőtt útjára indítják. A Monopol magazin szerint az ágyú Julian Charriere svájci alkotó a The Purchase of the South Pole (A Déli-sark megvétele) elnevezésű művészeti projektjének része.

A rendőrség akkor szerzett tudomást a “fegyverről”, amikor egy férfi kihívta őket, mert őt és kutyáját majdnem eltalálta egy kókuszdió. Az eset március elsején történt, a férfi a város egyik ipari kerületében sétáltatta kutyáját.

Azt mondta, egy nagy durranást hallott, majd elsüvített mellette egy gömb alakú lövedék, amely végül egy közeli lámpaoszlopot talált el.

A kiérkező rendőrök elvitték a kókuszágyút, hogy megvizsgálják, nem sérti-e a fegyverhasználatot szabályozó törvényt.

A svájci művész a pénteken nyíló első antarktiszi biennáléra szeretné eljuttatni az ágyút. A rendezvény szervezői honlapjukon azt írták: művészeket, építészeket, írókat és filozófusokat hívtak meg azzal az “utópikus elképzeléssel, hogy gondolkodjanak el a bolygó utolsó tiszta kontinenséről”.

Charriere olyan kókuszdiókat szeretne kilőni a biennálén, amelyeket a Bikini-atollra tervezett kirándulásán gyűjt majd. Túráját az UNESCO támogatja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Európa betontömbökkel küzd a gázolásos merényletek ellen

  Európa betontömbökkel küzd a gázolásos merényletek ellen

  Betontömbök, homokzsákok, utcákat eltorlaszoló járművek – ezeket a megoldásokat választották az európai országok hatóságai, hogy megvédjék a lakosságot a gázolásos merényletektől, amelyeknek immár több európai város – legutóbb csütörtökön Barcelona – volt a célpontja.

 • Taylor Swift szexuális támadások áldozatait segíti

  Taylor Swift szexuális támadások áldozatait segíti

  Szexuális támadások áldozatainak segítő szervezetet támogat Taylor Swift, az amerikai popénekesnő a David Mueller egykori rádiós dj ellen indított molesztálási perének megnyerését követően ígérte meg, hogy segíteni fogja ezeknek a szervezeteknek a munkáját.

 • EU: Meg kell védeni az életüket másokért kockáztató humanitárius alkalmazottakat

  EU: Meg kell védeni az életüket másokért kockáztató humanitárius alkalmazottakat

  A humanitárius segítségnyújtásban tevékenykedők napról napra életüket kockáztatják mások megmentéséért, háborúk és a természeti katasztrófák áldozataiért világszerte – jelentette ki Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője és Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős uniós biztos az augusztus 19-én esedékes humanitárius világnap alkalmából pénteken kiadott közös nyilatkozatukban.