EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb V.kerület

Egy óra sötét

MTI

Olyan sok mindent ünnepelünk március 25-én, talán nem mellékes, hogy ilyenkor tartjuk a Föld óráját is.

Gyümölcsoltó Boldogasszony és a lengyel–magyar barátság napja március 25., de a környezetért aggódók tudják, hogy világszerte ilyenkor tartják a Föld óráját is. Igaz, ezt már nem nappal, hanem 20.30 órai kezdettel.


A Természetvédelmi Világalap (WWF) által kezdeményezett akció célja egyfelől némi takarékosság: azzal, hogy ilyenkor a nagyvárosokban lekapcsolják a fontos középületek, szobrok, emlékművek, ikonikus épületek díszkivilágítását 60 percre, energiát spórol a világ. Az igazi hozadéka mégis inkább az, hogy felhívja a figyelmet: a magánember is tehet ezért otthonában, és nem csak március 25-én. A klímaváltozás és a globális felmelegedés elleni összefogás lényege az, hogy ki-ki a saját portáján megpróbál rendet tartani, azaz részt venni az észszerű, a szükségest nem meghaladó energiafelhasználás kialakításában.

Fotónkon az Országház épülete látható március 25-én este – még kivilágítva, illetve villanyoltás után. Fényben úszva szebb, de az elsötétült épület megnyugtat: Budapest is részt vesz a nemzetközi összefogásban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.