2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Békéscsaba

Együttműködés a környezet védelméért

Környezetvédelmi együttműködési megállapodást kötött az Alföldvíz Zrt. és a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) a víz világnapja alkalmából. Az Alföldvíz minden évben partnereket keres e fontos ügy érdekében, és az köztudott, hogy a BRSE lányai lehetőségeikhez mérten sokat tesznek a környezet védelméért.

Dr. Csák Gyula, az Alföldvíz Zrt. vezérigazgatója a megállapodással kapcsolatban kiemelte, közműszolgáltatóként nemcsak a színvonalas ellátást tekintik feladatuknak, de azt is, hogy ez a nélkülözhetetlen kincs, a tiszta ivóvíz minél tovább rendelkezésre álljon, ami viszont csak felelős gondolkodással tartható fenn. Erre a gondolatra hívhatják fel a figyelmet a csabai sportolók, hiszen országszerte, sőt talán Európa-szerte is egyre többen ismerik őket.


Baran Ádám, a Linamar-BRSE elnöke, Dr. Csák Gyula, az Alföldvíz Zrt., Tálas Zsuzsanna, a Linamar-BRSE játékosa

Baran Ádám, a BRSE elnöke elmondta, a sporttól és a röplabdától sohasem állt messze a környezetvédelem. Mivel egy nagyon népszerű sportágról van szó, világszerte milliók követik a mérkőzéseket. Ezt a felelősséget igyekszik kihasználni az Európai Röplabdaszövetség is. Először 2014-ben hirdette meg a Greenway elnevezésű kampányt, amelynek lényege, hogy a nemzetközi kupákban induló csapatoknak kötelezően meg kell jeleníteniük ezt a kampányt, emellett pedig a mindennapokban is a környezettudatosság elveit kell követniük.

Azt a csabaiak is tanúsíthatják, hogy ha csak apróságokkal is, de a BRSE odafigyel a zöldebb életvitelre, hiszen a röpis lányok például rendszeresen kerékpárral közlekednek a városban, ami az egészségük mellett a környezetnek is jót tesz.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.