EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Sport

El akarták rabolni Enzo Ferrari holttestét

Enzo Ferrari földi maradványainak ellopását tervezte egy olasz bűnbanda, hogy váltságdíjat követeljen érte a néhai versenyautó-tervező, a Ferrari autógyár alapítója családjától vagy vállalatától.

A ritka, bár nem példátlan bűncselekményre, melyet több mint két éve tervezgettek, egy fegyver- és drogcsempészettel foglalkozó 34 fős szardíniai bűnszövetkezet felgöngyölítése során derült fény – közölték az olasz hatóságok a kedd hajnali tömeges letartóztatások után.


Az 1988-ban, 90 évesen elhunyt autótervező és gyáralapító a modenai San Cataldo temető egyik kápolnájában nyugszik, nem messze a maranellói Ferrari-gyártól. A hatósági vizsgálat szerint a banda már több terepszemlét is tartott az akció előkészítésére.

Olaszországban már több koporsólopás történt. Zsarolási célból ellopták például 1992-ben egy neves labdarúgó autóbalesetben négyévesen elhunyt fia, Raffaele Bagni földi maradványait.

A zsarolási célú olaszországi holttestrablásokból merítettek ötletet 1978-ban Charlie Chaplin koporsójának svájci tolvajai, egy lengyel és egy bolgár autószerelő, akiknek történetét Xavier Beauvois francia rendező is feldolgozta 2015-ben bemutatott, A hírnév ára című filmjében.

Kapcsolódó Cikkek