EUR: 322,65 Ft
CHF: 285,02 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Veszprém

Elektromos autót tesztel a VKSZ Zrt.

Egy Goupil G4 típusú elektromos kishaszongépjárművet próbálhat ki  egy hétig a parkgondozási feladatok során a közüzemi szolgáltató, a járművet az NRG Car Kft. adta kölcsön.

A VKSZ Zrt. a következő napokban parkgondozási és köztisztasági feladatok ellátásában teszi majd próbára a kocsit – elsősorban azt szeretnék felmérni, hogy az elektromos gépjárművek alkalmazásával mennyiben lehet csökkenteni az üzemeltetés költségeit, illetve a környezeti ártalmakat.


Elektromos kisteherautót tesztel a VKSZ Zrt. (fotó: Domján Attila)

– Ha kedvezőek lesznek a tapasztalatok, akkor a jövőben Veszprém utcáin meg fognak jelenni ezek az elektromos hajtású járművek – mondta el dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. – Az autót 15,4 kWh teljesítményű ólomsavas akkumulátorral szerelték fel, hatótávolsága 135 kilométer, terhelhetősége 1226 kilogramm.

Temesvári Balázs (fotó: Domján Attila)

– A jövő a környezettudatos közlekedésé – jelentette ki Ovádi Péter önkormányzati képviselő. Hozzátette: a megyeszékhely törekvéseit többször is elismerte a szakma, 2011-ben KlímaSztár díjat is kapott a város. A technológia azonban folyamatosan fejlődik, a környezettudatos lehetőségek gyarapodnak, amivel nekünk is lépést kell tartanunk – mutatott rá Ovádi Péter.

Ovádi Péter (fotó: Domján Attila)

Az energiahatékonyság növelése érdekében tavaly Veszprém önkormányzata és a VKSZ Zrt. is megállapodást írt alá az MVM Partner Zrt.-vel. Ennek köszönhetően a Vásárcsarnok és a volt SZMT-székház közötti parkolóban, mostantól pedig már a Köd utcai parkolóban is külön helyet tartanak fenn az elektromos autóknak, amelyeket ingyenesen lehet tölteni. Ráadásul a zöld rendszámmal rendelkező személygépkocsik a város területén díjmentesen parkolhatnak.

Elektromos kisteherautót tesztel a VKSZ Zrt. (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.