EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Békéscsaba

Elgondolkodtató kiállítás

Gondolatfüzérek címmel nyílt kiállítás a napokban a Szent István Egyetem békéscsabai campusán a szegedi Vinkler-díjas festő- és grafikusművész, Nagy Károly képeiből.

A résztvevőket Kölcseyné Balázs Mária köszöntötte, aki beszédében kiemelte, Nagy Károly rendkívül sokoldalú és a szervezők szempontjából nagyon hálás művész, ugyanis sokat tesz azért, hogy egy-egy kiállítása a lehető leggyorsabban, leggördülékenyebben összeállhasson.


Mészáros Zsuzsanna művészettörténész, a Munkácsy Emlékház vezetője, Nagy Károly, Vinkler-díjas festő- és grafikusművész

A tárlatot Mészáros Zsuzsanna művészettörténész, a Munkácsy-emlékház vezetője nyitotta meg. Elmondta, Nagy Károly tanáremberként és más minőségben is sokat tett a művészetért, most már nyugdíjas éveit tölti. Alkotásai nem fedik fel egyértelműen, hogy mit akar üzenni általuk a művész, mindenkinek a saját fantáziájára bízza, mit lát bele a képekbe. Absztrakt festményekről van szó, amelyekről sokan úgy hiszik, azokat könnyű elkészíteni, pedig éppen az ellenkezője az igaz. Nincs meg az a kapaszkodó, amely a valóság visszaadásánál, miközben a művész igyekszik valamilyen igazságot közvetíteni. Ha egy ilyen, nem egyértelmű üzenetet közvetítő képet látunk, gondolkodnunk kell a jelentésén. Ezt taníthatja a művészet ezen ága a gazdasági campus hallgatóinak: gondolkodjanak!

Gondolatfüzérek címmel nyílt kiállítás a Szent István Egyetem békéscsabai campusán

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.