EUR: 323,00 Ft
CHF: 286,71 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Hódmezővásárhely

Elismerések a segítségért

Átadták a „Vásárhelyi Cigányságért” kitüntetéseket. Idén Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ügyvezetője és Mucsi Tamás, a HungaroGoods Kft. ügyvezetője kapta a díjat. Egyéb elismeréseket is átadtak az ünnepi közgyűlésen.

A díjazottak, Atyimov Krisztina, Matyi Sándor, Mucsi Tamás, Gulyás-Szabó Gergely, Halász Dalma és Mátray Attila.

Magát a díjat 2014-ben alapították, hogy olyan természetes vagy jogi személyek, intézmények munkáját ismerjék el, akik vagy amelyek bármilyen formában tevékenységükkel tettek, tesznek valamit a vásárhelyi cigányság érdekében. Hagyományosan az elismeréseket a cigányság világnapján adják át.


Mátray Attila, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

„Mára már elértük, hogy a cigány kultúra egyetemes, nemzetközileg elismert. A mindennapok számtalan kihívást jelentenek. A helyi közösség az elmúlt években jelentősen fejlődött, és számos eredmény igazolja, jó úton haladunk. Büszke vagyok arra, hogy a felzárkóztatással kapcsolatban a képviselő-testület munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2014-re, 2015-re és 2016-ra vonatkozóan is Csongrád megyében a legjobbnak értékelte” – fogalmazta meg beszédében Mátray Attila, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Ebben az évben két olyan cég, illetve azok ügyvezetője kapta meg az elismerést, akik a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat rendezvényeit támogatják termékeikkel. Az egyikük Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. vezetője, a másik díjazott pedig  Mucsi Tamás, a HungaroGoods Kft. ügyvezetője.

2014 óta adják át a díjat.

Az ünnepi közgyűlés folytatásaként további elismeréseket adtak át Matyi Sándor képviselőnek, valamint az önkormányzat adminisztratív feladatait ellátó két hölgynek, Halász Dalmának és Atyimov Krisztinának.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.