EUR: 323,15 Ft
CHF: 287,06 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Külföld

Elképesztő! Semmi baj nincs a lábával, mégis amputáltatni akarja

Nick O’Halloran testkép-integrációs zavarban szenved, aminek következtében nem képes sajátjaként elfogadni jobb lábát. Vagyonokat költött már arra, hogy találjon egy orvost, aki hajlandó megszabadítani őt az egyébként teljesen egészséges végtagjától.

Nick így járkál otthon – felkötött lábakkal és mankóval sokkal jobban érzi magát
Fotó: Mirror

Nick O’Halloran mindegyik végtagja teljesen kifejlett és egészséges, mégis kétségbeesetten vágyik rá, hogy jobb lábától örökre megszabaduljon.


– Tíz éves koromban éreztem először ezt az erős undort a jobb lábammal kapcsolatban. Csak akkor vált világossá számomra, hogy ez egy betegség, amikor az egyetemen elkezdtem pszichológiát tanulni – mondta Nick.

A 29 éves Nicket annyira zavarja saját lába, hogy inkább felköti azt és mankóval jár-kel otthonában.


– Semmiféle kapcsolatom nincs a jobb lábammal, úgy érzem nem is kéne ott lennie. Pontosan meg tudom mondani hol ér véget a testem: 7,5 centiméterrel a jobb csípőm alatt. Annál lentebb már nem érzem sajátomnak – panaszolta a fiatalember.

Három évvel ezelőtt talált egy sebészt, aki 20 ezer fontért, nagyjából 7 millió forintért elvállalta, hogy amputálja a nem kívánatos testrészt, azonban az összeg kifizetése után, az illető felszívódott.

– Még csak feljelentést sem tudtam tenni az ügyben, hiszen mit mondtam volna a rendőrségnek? Az önkéntes amputáció bűncselekmény, nem beszélve arról, hogy teljesen hülyének néztek volna – tette hozzá a férfi.

Az Edinburghben élő tanár betegsége odáig fajult, hogy többször is gyógyszertári alkoholt injekciózott végtagjába. Azt remélte, akkora fokú károsodást okoz ezzel magának, hogy az orvosoknak nem lesz más választása, mint az amputálás.

– Nem érdekelt mi történik a jobb lábammal, csak arra figyeltem, hogy a testem többi része ne károsodjon – vallotta be Nick.

Habár a “házi” beavatkozás nagy fájdalommal és átmeneti bénulással járt, nem sikerült maradandó károsodást okoznia.

A férfi végül háziorvosához fordult segítségért, aki elrendelte gyógykezelését és összehozta Dr. Anna Seddával, a Heriot-Watt Egyetem pszichológusával. Dr. Sedda testkép-integrációs zavarral kapcsolatos kutatásokban vesz részt és hisz abban, hogy agystimulációs technikákkal Nick amputálási kényszerét csökkenteni tudják annyira, hogy normális életet élhessen – írta a Mirror.

Kapcsolódó Cikkek