EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Miskolc

Elkezdődött a bontás a számozott utcákban

Hétfőn reggel nyolcvan lakás elbontását kezdte meg az önkormányzat. A nyomortelepek felszámolását közbiztonsági, közegészségügyi és gyermekvédelmi feladatnak tekinti a városvezetés.

A miskolci önkormányzat 2010-ben határozott arról, hogy felszámolják a nyomortelepeket Miskolcon. Akkor több mint 35 ezren támogatták a programot, amit el is kezdett a városvezetés, és azóta a megyeszékhely több pontján több mint kilencven romos épületet bontottak le. Hétfőn reggel ismét felzúgtak a munkagépek a számozott utcákban, ahol 80 lakás bontása kezdődött meg.


Ismét felzúgtak a munkagépek a számozott utcákban – fotó: Lokál

– A miskolci városvezetés következetesen, tervszerűen és a mindenkori törvényeket betartva folytatja nyomortelep-felszámolási programját, mert rendet szeretnénk a tenni városban – mondta Hubay György önkormányzati képviselő, a rendészeti bizottság elnöke.

Mintegy nyolcvan lakást tesznek a földdel egyenlővé két héten belül – fotó: Lokál

A számozott utcákban két héten belül lebontják a még megmaradt épületeket, a törmelékeket elszállítják, valamint megtörténik a terület tereprendezése is.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.