EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Életmód

Elő a nyárigumikkal!

A nyárigumik között néhány feljövőben lévő olcsóbb márka is nagyon biztonságos – derült ki  az idén ötödik alkalommal megrendezett hazai nyárigumiteszten, amelyet a nonstopgumi.hu és a Használtautó.hu közösen szervezett.

A Hungaroringen működő tanpályán rendezett gumitesztnek az volt a célja, hogy a hazai autósok idén se csupán külföldi tesztek alapján tudjanak tájékozódni a legnépszerűbb abroncstípusok minőségi sorrendjéről, hanem hazai környezetben mért konkrét eredményekkel is találkozzanak. A minden eddiginél több, 25-féle tesztelt gumiszett között nem csupán nyári-, hanem nyolcféle négy évszakos és egy használt téligumi is szerepelt, biztosítva a teljes körű összehasonlíthatóságot. A meteorológiai tavasz beköszöntével akár a 25 Celsius-fokot megközelítő hőmérsékletre is számíthatunk, célszerű tehát mielőbb lecserélni a téligumikat.


Az idehaza legnépszerűbb, 195/65 R15 méretű abroncsokat mérő idei teszt során mind a száraz, mind a vizes úton való megállást vizsgálták 60 kilométer per óra sebesség mellett. Ezenkívül mérték a kanyarsebességet, a gördülési ellenállást mutató kigurulást, a zajszinteket, sőt a kopásállóságot is.

– A jelentősen hosszabb fékút miatt kockázatos nyáron „lejárni” a már lekopott profilú téli abroncsokat. A teszten az előírásoknak megfelelő, de már 10 éves nyárigumi is katasztrofális eredményeket produkált – hívta fel a figyelmet Katona Mátyás, a Használtautó.hu-csoport autós magazinjának főszerkesztője.


A tesztelt gumik listája és az eredmények a www.autonavigator.hu oldalon tekinthetők meg.

Íme, néhány Lokál-teszt:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagy dobásra készül a Netflix

  Nagy dobásra készül a Netflix

  Iparági elemzés szerint a Netflix a következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására.

 • Miről beszél ez a gyerek?

  Miről beszél ez a gyerek?

  A kamasz szleng olyan gyorsan változik, hogy a harminca-negyvenes szülők gyakran nem is értik, miről vaker a srác.

 • Fogerősítő ételek

  Fogerősítő ételek

  Vannak olyan zöldségek, gyümölcsök és egyéb hozzávalók, melyek természetes összetevőiknek, valamint a bennük található vitaminoknak köszönhetően szépen fehérítik a fogakat, ráadásul hozzájárulnak az íny egészségéhez és a gyulladások megelőzéséhez is.