EUR: 307,67 Ft
CHF: 266,24 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Külföld

Először lesz női vezetője a Givenchy francia divatháznak

Hatvanöt év után először kerül nő a Givenchy francia divatház kreatív igazgatói posztjára Clare Waight Keller személyében.

Waight Keller májusban veszi át az idén januárban leköszönt Riccardo Tisci helyét a divatháznál. A brit származású Keller számos honfitársát, köztük John Gallianót, Alexander McQueent és Julien Macdonaldet követve érkezik a Hubert de Givenchy által 1952-ben alapított divatházhoz.

Az LVMH-csoporthoz tartozó Givenchy az Instagram oldalán jelentette be, hogy Waight Keller kerül a divatház kreatív igazgatói székébe és ő fog dönteni a hétköznapi divatot képviselő női és férfi kollekciókat, kiegészítőket, valamint az haute couture-kreációkat érintő kérdésekben.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Clare Waight Keller is csatlakozik az LVMH-csoportohoz” – húzta alá közleményében Bernard Arnault, az LVMH-csoport elnöke és vezérigazgatója. Hozzátette: “úgy hiszem, hogy az ő széleskörű szakértelme és látásmódja lehetővé teszi a Givenchy számára, hogy saját útjának új szakaszába lépjen”.

Waight Keller hat évig volt a Chloé divatház kreatív vezetője, miután 2011-ben távozott a Pringle of Scotland éléről. A kötött anyagok specialistájának számító Waight Keller az 1970-es éveket idéző nőies, bohém stílussal fűszerezte meg a Chloé kollekcióit. A tervező a márciusi párizsi divathéten mutatta be a Chloéval közös utolsó kollekcióját.

“Hubert de Givenchy magabiztos stílusa mindig is inspirációs forrásként szolgált számomra” – fogalmazott Keller, hozzátéve, hogy hálás, amiért lehetősége van “egy újabb fejezetet írni ehhez a gyönyörű történethez”.

Az olasz származású Riccardo Tisci, aki sötét, gótikus kreációival újjáélesztette a francia divatházat, februárban jelentette be, hogy 12 év után távozik a Givenchytól. A tervező távozása megerősítette az azzal kapcsolatos spekulációkat, hogy Tisci talán a Versace élén folytatja tovább.

Az elmúlt 12 hónapban Tiscin és Waight Kelleren kívül a Christian Dior, az Yves Saint Laurent, a Valentino és a Lanvin sztártervezője is búcsút mondott posztjának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Ukrajna nem változtat a magyar nemzetiségi oktatáson a Velencei Bizottság döntéséig

  Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszterrel és Pavlo Klimkin külügyminiszterrel csütörtökön Kijevben folytatott tárgyalásai után.

 • A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán elnök a függetlenség kikiáltásával fenyeget

  A katalán regionális parlament szavazást tarthat Katalónia függetlenségének kinyilvánításáról, ha a madridi központi kormány “továbbra is akadályozza a párbeszédet, és folytatja az elnyomást” – írta csütörtökön Mariano Rajoy spanyol miniszterelnöknek Carles Puigdemont katalán elnök.

 • Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Donald Trump is szigorítaná a bevándorlást

  Feleannyi bevándorlót engedne az Egyesült Államokba Donald Trump a napokban a kongresszus elé terjesztett új bevándorlásügyi tervezete alapján. A Figyelő szerint a Trump-tervezet a bevándorlók számának jelentős csökkentése mellett a migrációval kapcsolatos tízezer új állást is teremtene: megnövelné a vámtisztviselők és a bevándorlásügyi bírók, ügyészek és ügyvédek számát is.