EUR: 303,49 Ft
CHF: 267,33 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Fegyveresek támadtak meg egy segélyszállítmányt, két ember meghalt

Két ember meghalt, amikor fegyveresek rátámadtak a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) segélyszállítmányára Dél-Szudánban – közölte az IOM csütörtökön.

A járműoszlopot a polgárháború sújtotta ország középső részén fekvő Yirol megye keleti részében támadták meg még kedden – áll a közleményben.

Ashley McLaughlin, az IOM szóvivője elmondta, hogy az áldozatok egyike egy kolerabeteg volt, akit az IOM munkatársai ápoltak. A másik áldozat segélymunkás volt, de nem az IOM alkalmazottja.

Három másik ember megsebesült a rajtaütésben, közöttük az IOM egyik tisztiorvosa. Nem tudni, kik voltak a támadók.

“A támadást egy olyan térségben követték el, amely a halálos kolerajárvány miatt segítségre szorul” – mondta William Lacy Swing, az IOM főigazgatója a közlemény szerint. “Az országban hatalmas hiány van alapvető létszükségleti cikkekből. Az ilyen támadások kétségkívül akadályozzák a segélyszervezeteket abban, hogy segítséget nyújtsanak millióknak.”

Az IOM Yirol megyei településeknek nyújt segítséget, ahol kolerajárvány tombol. Február eleje óta tízen haltak meg a betegségben.

Segélymunkások tucatjait ölték meg, amióta 2013 decembere óta Salva Kiir elnök és Riek Machar volt alelnök híve között fegyveres összecsapások törtek ki. A konfliktusban ezrek haltak meg 3,4 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására. Mintegy 100 ember szenved éhínségtől.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hadihajó ütközött, több ember eltűnt!

  Hadihajó ütközött, több ember eltűnt!

  Kereskedelmi hajóval ütközött össze egy amerikai hadihajó Szingapúr partjainak közelében, legalább tíz amerikai tengerész eltűnt, öt pedig megsérült – jelentette közleményben az amerikai haditengerészet.

 • Vérbe borítja Európát a terror

  Vérbe borítja Európát a terror

  Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

 • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

  Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

  A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.