EUR: 321,65 Ft
CHF: 282,57 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Szekszárd

Fejlesztő központ készül autistáknak

Előadást tartottak az elmúlt héten pedagógusoknak, szülőknek arról, hogyan jutalmazzák az autizmussal élő gyermeket, felnőttet, ha valamit szeretnének megtanítani nekik.

Az előadó Janoch Mónika, az Autizmus Alapítvány munkatársa, az ELTE gyógypedagógiai főiskola oktatója volt. A rendezvényt az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület szervezte, amely minden évben tart ilyen jellegű tájékoztatókat.


Az autizmus jeleit gyakran a szülők sem veszik észre, csak azt tapasztalják, hogy gyermekük nem úgy fejlődik, ahogy a többiek. De minden autista más, nehéz jellemző tüneteket találni. Az Esőmanók Egyesület 2010-ben alakult. Céljuk az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok érdekvédelme, szakmai segítése az oktatás-nevelés, életvezetés területén. Most ennél is tovább lépnek, a szekszárdi önkormányzat ugyanis felajánlott az egyesületnek a Rákóczi utcában egy épületet. Itt alakítanának ki egy fejlesztő központot és nappali ellátót autisták részére. Az épület nincs jó állapotban, legalább 20 millió forint kellene ahhoz, hogy a felújítást megoldják. Ezért minden segítséget vár és szívesen elfogad az egyesület. A nappali ellátó a tervek szerint nemcsak gyermekek, hanem felnőtt autisták előtt is nyitva áll majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.