EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb X.kerület

Felfedték a föld alatti titkokat

Két napra megnyitotta a nagyközönség előtt egyik víztározóját a Fővárosi Vízművek. A különleges alkalmat rengetegen megragadták, és nem kellett csalódniuk. Az általában víz alatt álló, monumentális föld alatti csarnok lélegzetelállító látványt nyújt.

Már közel százötven éve, hogy átadták az Ihász utcai víztározót, amely Kelet-Pest vízellátásáért felel. Az angolok által megtervezett, a világon egyedülálló épületet tulajdonképpen nem is kellett javítani, a tökéletes anyagú és formájú téglákat Tatáról szállították lovaskocsikkal Kőbányára. Eddig évente egyszer volt alkalom megtekinteni a tározót, amikor takarították, most, a víz világnapja alkalmából újra leengedték a vizet. A boltíveknek köszönhetően egy templom vagy kastély benyomását keltő épületben alapvetően ugyanis nyolc méter magasan áll a 11 millió liter víz. A terem feltöltése akár hét órába is telhet.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.