EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szolnok

Felújítják a Móra Ferenc úti rendelőt

A hat gyermekorvosi praxis és hét védőnői körzet lakosainak ellátása április 1-jétől négy másik helyszínen történik majd.

A változások 15 ezer szolnoki családot érintenek. A felújítás több mint 200 millió forintba kerül, és még az idén befejeződik. A rendelőt akadálymentesítik, kívül- belül felújítják, a tetőre napelemeket telepítenek és a környékét is rendbe teszik. A Móra Ferenc úti orvosi rendelő épületére ráfért már a korszerűsítés, ám a beruházás ezúttal többről szól, mint egyszerű renoválás.


FORRÁS: SZOLNOKINAPLO.HU

Az 1970-es években épült rendelő földszintjére a házi gyermekorvosi szolgálatok kerülnek, az emelet pedig a védőnői szolgálatnak ad majd helyet, ahová lifttel is fel lehet jutni. Az átépítési munkálatok idejére, vagyis év végéig a rendeléseket, tanácsadásokat más rendelőkbe (Sóház u. 3–5., Rozmaring u. 2., Temető u. 1., Széchenyi krt. 129.) helyezik át.

Egyes gyermekorvosi körzetek rendelési idejében minimális változás lesz, míg a védőnői tanácsadások ideje nem módosul. A változásokról tájékoztatókat helyeztek ki a Móra úti rendelőben, illetve az érintett orvosok, védőnők is tájékoztatják a körzetekhez tartozó ellátottakat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.