EUR: 323,57 Ft
CHF: 287,87 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Egyéb Debrecen

Ferenc pápával is találkoztak városvezetőink

Papp László polgármester és Komolay Szabolcs alpolgármester vezetésével a Római Magyar Akadémia meghívására debreceni delegáció járt Rómában. A látogatás célja a város kulturális kapcsolatainak erősítése volt.

Debrecen polgármestere és alpolgármestere részt vett Ferenc pápa Szent Péter téren tartott audienciáján, ahol személyesen is találkoztak Őszentségével. A pápa fogadta Papp László polgármester köszöntését és jókívánságait küldte Debrecen polgárainak.


A küldöttség olaszországi látogatása alkalmából a Római Magyar Akadémián a Modem közreműködésével kiállítás nyílt az Antall-Lusztig gyűjteményből, amelynek március 23-án volt a megnyitója. A kulturális misszió másik kiemelkedő eseménye Debrecen díszpolgára, Vásáry Tamás zongorakoncertje volt az Akadémián. A delegáció tagjai a debreceni Európa Kulturális Fővárosa Programiroda képviselőivel kiegészülve tárgyalásokat folytattak a római önkormányzat kulturális rendezvényeiért felelős szervezet (Zetema) munkatársaival, valamint találkoztak az olasz kulturális javak minisztériumának az Európa Kulturális Fővárosa programjaiért felelős vezetőivel. A polgármester és alpolgármester a napokban találkozik Magyarország római nagykövetével, Paczolay Péterrel és Habsburg Eduárd szentszéki nagykövettel is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek