EUR: 322,80 Ft
CHF: 285,74 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nagykanizsa

Fergeteges fesztivál

A zajos nemzetközi sikert aratott Fergeteges című produkcióval érkezik a nagykanizsai Tavaszi Művészeti Fesztiválra az ExperiDance. A március 31-én startoló tíznapos összművészeti seregszemlén helyi és országos hírű művészekkel találkozhat a publikum.

A Kanizsai Kulturális Központ hagyományos tavaszi fesztiváljának csúcspontja lesz a Fergeteges, amely Sissi, vagyis Erzsébet királyné életének egy szeletét mutatja be. Ferenc József felesége folyamatosan menekült a császári udvar kötöttségei elől, és a boldogságot Magyarországon találta meg, ahol nemesek sora rajongott érte, kivált gróf Andrássy Gyula. Ez a szerelem ihlette az ExperiDance szuperprodukcióját, amely a lázadó királyné, a vakmerő gróf és egy csodaszép cigány lány története, akik eltáncolják a soha be nem teljesülő szerelem pillanatait.


A Fergeteges tényleg fergeteges. Szenvedély és kaland – táncban és zenében (Fotó: ExperiDance)

Emellett a Tavaszi Művészeti Fesztiválon láthatja a publikum a Ludvig Nemzetközi Művésztelep gyűjteményes kiállítását, Szőke Nikoletta és Takács Nikolas koncertjét, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemecz László Nők, nők, férfiak című zenés irodalmi estjét, valamint A csemegepultos naplója című Gerlóczy-darabot. A helyi kultúrerők közül fellép Nagykanizsa Város Vegyeskara és a Fentős Ferenc Kamarazenekar, továbbá a múltba révedésre ad alkalmat a Kamera ’67 amatőr filmes kör válogatása az elmúlt fél évszázad legjobb alkotásaiból.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.