EUR: 322,27 Ft
CHF: 285,80 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Belföld

Fidesz: Gyurcsány munkanélküliséget és adóemeléseket hozott az emberekre

Gyurcsány munkanélküliséget és adóemeléseket hozott az emberekre – Reagálás Varju László (DK) sajtótájékoztatójára.

Az a Gyurcsány Ferenc beszél, akinek a kormányzása alatt a munkanélküliség megduplázódott – Borsodban, Nógrádban, Szabolcsban még a 20 %-ot is elérte. Gyurcsány és a szocialisták kormányzása alatt sokaknak nem is érte meg dolgozni, mert a baloldal tömegeknek adott inkább segélyt, mint munkát.


A fizetések nagy részét elvitte a magas adó, a közszférában hosszú évekre befagyasztották a fizetéseket, elvettek egy havi bért. A minimálbért nyolc év alatt nem emelték annyival, mint a Fidesz négy év alatt. A polgári kormányzás óta a munkanélküliség 12%-ról 4,3%-ra csökkent, és az ország leghátrányosabb részein is egyre többen élnek segély helyett munkából. A rendszerváltás óta legnagyobb mértékben emelkedik a minimálbér és a szakmunkás minimálbér.

Nő az ápolók, az orvosok, a tanárok, a katonák, a rendőrök, a szociális, a kulturális, a felsőoktatási, a kormányhivatali dolgozók és az állami vállalatoknál dolgozók bére. A több évtizede fennálló területi különbségek csökkentésére célzott munkahelyteremtő beruházások, adókedvezmények, munkaerő mobilitást ösztönző támogatások működnek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek