2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb XVI.kerület

Figyelem: lemossák a fákat!

A lemosó permetezés csak az áttelelő kártévők ellen hatásos (fotó: fokert.hu)

Március 30. és április 7. között végzik a vegyes fák lemosó permetezését a kerületben.

Ez a tél végi lemosó permetezés csak az áttelelő kártevők ellen hatásos, a vegetációs időszakban megjelenő vagy felszaporodó kórokozók és kártevők technológiai szintű vagy eseti jellegű intézkedést kívánnak. Az ehhez alkalmazott szer közterületi felhasználásra engedélyezett, környezetbarát készítmény. A leggondosabb munkavégzés közben is előfordul azonban, hogy a szer a parkoló autókra hullik. A permetezőszer az autóban semmilyen kárt nem okoz és az első autómosáskor – pluszköltséget nem okozva – eltávolítható.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a lemosó permetezés a Szent Korona utcai lakótelep, az Egyenes utcai lakótelep, a Lándzsa utcai, a Jókai, a Centenáriumi lakótelepet, a Hősök terét, a Pálfi teret, a Havashalom parkot, a Mátyás király teret és az Erzsébetligetet érinti, ám a változó időjárás miatt nem tudják pontosan megadni a munkavégzés kezdési időpontját.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.